Kérdése van? Hívjon minket! +36-70-329-4346

Dentaren Gél 22g
Dentaren Gél 22g
3 990 Ft

Dentaren Gél 22g

Népszerű kategóriák

Dentaren Gél 22g

A Dentaren egy komplex állatorvosi termék, amely megkönnyíti a szájüreg gyógyulását kutyáknál és macskáknál.

Ez egy megfelelő kiegészítés a kutyák és macskák szájüregének nyálkahártyájában történő kisebb sérülések kezelésében, beleértve a fogkő eltávolítása utáni kezelést.

 


Átlagos kiszállítási idő 1-4 munkanap. Raktáron nem lévő, beszerzés alatt álló termékek esetében hosszabb lehet, erről a megrendelés leadása után tájékoztatást küldünk.

 

3 990 Ft
Egységár: 181 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Részletek

Dentaren Gél 22g

A Dentaren egy komplex állatorvosi termék, amely megkönnyíti a szájüreg gyógyulását kutyáknál és macskáknál.

Ez egy megfelelő kiegészítés a kutyák és macskák szájüregének nyálkahártyájában történő kisebb sérülések kezelésében, beleértve a fogkő eltávolítása utáni kezelést.

Adagolása: a sérült területen alkalmazva napi 2-3 alkalommal

Hialuronsav: Létrehoz egy gél formát, amely hozzátapad a sérült területhez, ennek köszönheti egyedi tulajdonságait, amely alapja a könnyebb sebgyógyulásnak.

Octenidin: Úgy viselkedik, mint egy fertőtlenítő, véd a mikrobiális fertőzésektől, teljesen biztonságos a kutyáknak és gyorsan kifejti hatását még nagyon alacsony koncentrációban is.

A termék viszkózus gél állagú, mely odatapad a sérült nyálkahártyára, így óvja a helyi mikrokörnyezetet, mely ezáltal alkalmas lesz a gyógyulásra. A Dentaren antimikrobiális hatásai megakadályozzák a fertőzések terjedését a sebekben és azok körül.
Gél állag és a gyógyulási folyamatok megkönnyítése
A termék gél állagát nátrium-hialuronát használatával érik el. Ez egy lineáris, negatív töltésű poliszacharid amely szervezetek természetes részét képezi (főként az extracelluláris teret). Ebből adódóan nem mérgező és nem okoz semmilyen allergiás vagy más reakciót. A nátrium-hialuronát egyedi fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik és magas hidratációs kapacitással. Ezek a tulajdonságok olyan környezetet hoznak létre, mely alkalmas a sebgyógyuláshoz.


Antimikrobiális hatások
Az octenidin egy fertőtlenítő, amely megelőzi a gyógyulást gátló fertőzés kialakulását. Az octenidin képes széles körű antimikrobiális tevékenységekre a számos Gram-pozitív és Gram-negatív baktérium ellen (beleértve az általános Chlamydia-t és Mycoplamsa-t), gombák, protozoonok, vírusok ellen. Gyorsabb hatása van, mint más fertőtlenítőknek (pl. klórhexidin, PVP-jód, triclosan és polyhexanide) és szélesebb körű hatása van még nagyon kevés koncentrátumban is. A legtöbb fertőtlenítővel ellentétben, az octenidin-t nem nyeli el egyetlen ép vagy sérült bőr sem.


Összetevők
Octenidin dihidroklorid (0,012%), nátrium-hialuronát (1%), víz, kalcium-klorid, hidroxi-etil-cellulóz, Kollidon 90F (povidon) és nátrium-hidroxid.


Használat
A Dentarent az állatorvosi beavatkozásokat követően használják a szájüregben található sebek gyógyulásának segítésére, fertőzés megelőzésére kutyáknál és macskáknál, különösen fogkő eltávolítása vagy foghúzás után.


Alkalmazás
A termék használata során megfelelő higiéniát és maximális tisztaságot tartson. Viseljen védőkesztyűt.
Vigyen fel egy vékony réteget a Dentarenből közvetlenül a sérült helyre. Óvakodjon a túl vastag réteg felkenésétől, mivel ez arra fogja késztetni az állatot, hogy lenyalja a gélt, ami csökkenti a termék hatékonyságát.
Legalább fél óráig az alkalmazást követően ne engedje enni vagy inni az állatot, vagy olyan tárggyal játszani, ami mechanikusan leszedheti a gélt (pl. a fogakat az alkalmazás előtt tisztítsa). Javasolt a gélt naponta két-három alkalommal használni.
A Dentaren alkalmazása közben próbálja a kutyát olyan nyugodt állapotban tartani amennyire csak lehet, hogy elkerülje a további sérülést (például, a kutya szeme megsérülhet ha érintkezik a géllel vagy az használati csővel).

Biztonsági intézkedések
Szembe kerülés esetén mossa ki a szemet tiszta, folyó vízzel és értesítse állatorvosát.
Ha a csövet lenyeli az állat, értesítse állatorvosát.
Ha a seb állapota romlik, vagy ha ellenséges reakciót vált ki a készítmény az állatban vagy az emberben - értesítse állatorvosát vagy kezelőorvosát.
Figyelem
Ne használja a készítményt egyéneken, akik ismerten érzékenyek az octenidin-re.
Ne kombinálja enzimes fogkrémekkel, mivel ezek befolyásolják a termék hatékonyságát.
Ellenséges hatások
A nátrium-hialuronátot jól tolerálják az állatok. Jelenleg, nem ismert semmiféle mellékhatás, amely a helyi alkalmazása után jelentkezne.
Az octenidin dihidroklorid, ami megtalálható ebben a termékben allergiás reakciót válthat ki a nagyon érzékeny egyénekben.
Mellékhatások vagy különös reakciók esetén értesítse állatorvosát vagy kezelőorvosát.


A Dentaren által okozott súlyos mellékhatásokat a gyártónak kell jelenteni:
Contipro a.s., Dolni Dobrouc 401, 561 02 Dolni Dobrouc tel: +420800331 157, +420 465 520 035, fax: +420465524098, e-mail: registration@contipro.com
Figyelmeztetés
A terméket csak a nyálkahártyán lehet használni a szájüregben.
Ne használja a csomagoláson jelzett időpont után.
Gyermekektől és állatoktól távol tartandó.
Csomagolás tartalma
22 g Dentaren, felhasználási útmutató
Lejárati időszak
12 hónap
Használja a felbontást követő egy hónapon belül.
Tárolás
Száraz helyen, maximum 25 °C-n, napfénytől és fagyástól távol tartandó.
Csomagolás eldobása
A másodlagos csomagolás (doboz) kidobható egy papír újrahasznosító kukába, az elsődleges csomagolás (cső) pedig egy vegyes hulladék tárolóba.
A termék bármely nem használt részét vissza kell juttatni az állatorvosnak vagy leadni egy gyógyszertárban.
Állatorvosi termék jóváhagyási szám
022-15/C
Gyártó és a termék birtokosának jóváhagyása:
Contipro a.s.
Dolni Dobrouc 401
561 02 Dolni Dobrouc
Czech Republic


 

Szeretnénk megajándékozni visszatérő törzsvásárlóinkat. Gyűjtse Ön is a hűségpontokat , már a regisztrációval is kedvezményekre tehet szert.

AZONNALI kedvezmények! .

Kérem a pontokat MOST

.

Adatok
állatfaj:
kutya, macska
Márka:
VetPlus
Öko háztartás

Kiegészítő termékek
Vélemények
Nincs vélemény a termékről, legyen ÖN az első, aki értékeli!