Kedvenceinkről

Mi az, hogy hollisztikus táplálás?

2020.05.26 13:39
Mi az, hogy hollisztikus táplálás?

 

Vigyázat: A holisztikus kutyaeledeltől a kutya SZUPEREBB-nek érezheti magát!
A holisztikus eledel a probléma gyökeréhez nyúl, nem tünetileg kezel, hanem kiegyensúlyozottabbá teszi a kutya egész szervezetét.

 

Számos oka annak, hogy egyre több kutyatulajdonos vált a jó minőségű kutyaeledelre, annak oka, hogy a rendszeres kutyaeledel miatt felszínre kerülnek a tünetek.

Van kutyájának ilyen tünetei?

 • Túlzott vakaródzás és viszketés
 • Korpás vagy száraz bőr
 • Gyakori fülfertőzések
 • Hasmenés vagy nagy mennyiségű 2végtermék"
 • A mancsok nyalogatása (néha vörösnek tűnik)
 • Energiahiány
 • Étvágytalanság
 • Durva, fénytelen szőrzet

Ezeknél a gyakori tüneteknél sok kedvtelésből tartott állattartó hipoallergén kutyaeledelhez fordul, hogy enyhítse az allergiákat. A legtöbb holisztikus szakember egyetért abban, hogy az allergiás reakciók általában valamilyen mögöttes egészségügyi probléma, rendszer egyensúlyhiány vagy gyengült immunrendszer következményei.

Tudta, hogy a kutyák hajlamosak olyan betegségekre is, mint például a cukorbetegség, rák, elhízás, szívproblémák, ízületi gyulladás és más olyan állapotok, amelyek az embereknek lehetnek? Ennek sok köze van kutyaeledel minőségéhez.

Az olcsóbb kutyaeledel általában töltőanyagokat, hús melléktermékeket és olcsó összetevőket, például kukorica vagy búzaglutént tartalmaz. Ezek a töltőanyagok számos problémát okozhatnak, például szőr- és bőrproblémákat, gyakori fülfertőzéseket, viszketést és egyéb betegségeket.

Mit jelent a "holisztikus kutyaeledel"?

A holisztikus eledel aprobléma gyökeréhez nyúl, nem tünetileg kezel, hanem kiegyensúlyozottabbá teszi a kutya egész szervezetét.

Lehetséges, hogy allergiás lehet a kutyatáp egyik összetevőjére. Vagy esetleg hiányzik néhány fontos tápanyag, például az omega-3 zsírsavak.

Függetlenül attól, hogy bőrprobléma vagy emésztőrendszeri problémája van-e a kutyájának, a holisztikus táplálék segíti a probléma gyökerét. Mivel a holisztikus kutyatápok sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ez más problémákat is megoldhat.

A holisztikus kutyaeledel ezen meghatározás alapján készül, azzal a céllal, hogy biztosítsa kutyájának a szükséges tápanyagokat, az egészség és a jólét kiegyensúlyozására. Kiváló minőségű összetevőkből, például teljes kiőrlésű rizsből, valódi húsból, antioxidánsokból, vitaminokból, probiotikumokból, emésztő enzimekből, omega-3 zsírsavakból és egyéb tápanyagokból készül.


Milyen összetevők vannak a holisztikus kutyaeledelben?

Míg a legtöbb holisztikus kutyaeledel-márka különböző összetevőket tartalmaz, az egyetlen dolog, ami közös, az általuk nyújtott tápanyagok.

 

A következő tápanyagokat várhatja el:

 • Minőségi fehérje: halból, csirkéből, bárányból, marhából vagy sertésből.
 • Prebiotikumok és probiotikumok: támogatja az emésztőrendszert és biztosítja a tápanyagok könnyű felszívódását.
 • Emésztő enzimek: a fehérjék, szénhidrátok és zsírok lebontásához.
 • Természetes rost: elősegíti az ételek mozgását emésztőrendszerük mentén, és "rendszeres" ürítést.
 • Gyógynövények: gyulladáscsökkentéshez (különösen idős kutyák esetén).
 • Vitaminok és ásványi anyagok: az erős csontok, az egészséges szív és más szervek javára.
 • Antioxidánsok: immunrendszerük erős megőrzése és a rák, cukorbetegség és más lehetséges betegségek megelőzése érdekében.

 

 

 

 

Jobb minőség: kevesebb ételre van szükség

Minél jobb minőségű kutyaeledel, annál magasabb az ár, ám annál kevesebb takarmányra van szükség! Tehát lényegében ugyanannyit (és esetleg kevesebbet) fog költeni egy jobb minőségű kutyaeledelre, mint egy olcsóbb típusra.

Kutyája kevesebb táplálékkal lesz elégedettebb

Ha megnézi a holisztikus kutyaeledelét, észreveszi, hogy erõsebb illata van. Mindegyik ugyanúgy néz ki, de a szaga és a kutya reakciója alapján elmondhatja, hogy ez az étel valódi.

A kutyáknak megfelelő mennyiségű szénhidrátot és rostot igényelnek, hogy teljesek maradjanak. Mivel a holisztikus kutyaeledel nagyobb mennyiségű tápanyagot tartalmaz (beleértve a rostokat is), amely valódi alapanyagokból származik, kutyája kevesebb táplálékkal lesz elégedett és hosszabb ideig telített marad.

Bár a holisztikus kutyaeledel sokkal drágább, hosszú távon pénzt spórolhat meg. És később megmentheti magát a magas állatorvosi költségektől.

Ahogy a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai egyre inkább igénybe veszik kutyájuk tápláléktartalmát, egyre inkább a holisztikus kutyaeledelre váltanak megoldásként. De mit jelent ez? Mi a különbség a holisztikus és a gabonamentesség között, és miért lehet a holisztikus táplálék bizonyos kutyák számára jobb. 

Mi a különbség a holisztikus és az alacsony minőségű kutyaeledel között?

A kutya holisztikus táplálása hasonlítható egy szép étteremben történő étkezéshez, szemben a gyorséttermi láncon történő evéssel. Hasonlóan az emberekhez, amikor rossz minőségű ételeket fogyasztanak, az általános táplálkozás is rossz, és az általános egészség szenved. Tehát ha a kutyákat rossz minőségű alapanyagokkal és túlzott töltőanyagokkal töltött tápokkal etelik, az eredmények hamarosan megmutatkoznak.

Holisztikus ugyanolyan, mint gabonamentes?

Nem minden holisztikus étel gabonamentes étel, és nem minden gabonamentes étel holisztikus étel . Sok ember azon a feltételezésen alapul, hogy minden gabona ártalmas a kutyájukra, ez nem ez a helyzet. A gabonafélék korlátozott mennyiségben lehetnek hasznosak. (E szabály alóli kivétel természetesen gabonaallergiás kutyák, ilyen esetben a gabonamentes ételek a legjobb választás). További információ a gabonamentes kutyaeledelről szóló cikkünkben .

A holisztikus kutyaeledel előnyei:

Fényesebb, jobb szőrminőség

Az egyik összetevő, amely jelentősen elősegíti a sző, bőr egészségi állapotát, a halolaj, és sok holisztikus kutyatáp tartalmaz erre a célra hozzáadott halolajat. 

Egészségesebb bőr

A jobban kiegyensúlyozott ételekben található olajok segítik a bőr hidratációját és megakadályozzák a kiszáradást. Ha kutyája száraz vagy korpás bőrrel rendelkezik, előfordulhat, hogy a holisztikus étrend vagy a nyers étrend a legjobban csökkenti és végül megszünteti ezt a problémát. A halolaj és az E-vitamin nagyszerű összetevőket kell keresni a holisztikus ételekben a bőr általános egészségének fenntartása érdekében.

Egészségesebb szem

A holisztikus kutyaeledel gyakran több antioxidánsban gazdag összetevőt tartalmaz, amelyek nemcsak a kutyák egészségi állapotára jók, hanem az egészséges szem számára is. A kutyák öregedésével sokan látási problémákat tapasztalnak. Ezenkívül egyes fajtáknak természetes hajlamuk van a látási problémákra. A szem egészségét támogató holisztikus kutyaeledel etetése segíthet minimalizálni az ilyen típusú problémákat.

Jobb szív egészség

A holisztikus kutyaeledel hajlamos különös figyelmet fordítani a tápokba kerülő fehérjék minőségére. A jó minőségű sovány húsokból nyert fehérje pedig erősebb és egészségesebb szívet eredményez.

Kiváló bélrendszer, emésztés

A holisztikus táplálékkal táplált kutyák általában sokkal jobb bélrendszerrel rendelkeznek, mivel ezek az ételek gyakran tartalmaznak probiotikumokat . Az ilyen típusú összetevőket úgy alakították ki, hogy elősegítsék az egészséges baktériumok virágzását a kutya belekben, ami elősegíti az egészséges emésztést. Azok a kutyák, amelyek hajlamosak a hasmenésre és gyomorpanaszokra, gyakran sokkal jobban lesznek, miután átváltottak egy probiotikumban gazdag természetes ételre.

Egészségesebb széklet

A jobb étrenddel járó kutya emésztése észrevehetően egészséges lesz, míg az alacsonyabb színvonalú kutyaeledel hasmenéshez, rosszul kialakult ürülékhez és székrekedéshez vezethet (Feltételezve, hogy ezek a problémák nem más egészségügyi feltételek, például paraziták vagy fertőzés következményei).

Több energia

Ez hasonló ahhoz, hogy az embereknek természetesen van több energiájuk, amikor egészségesebb ételeket esznek. Amikor egy kutya rossz minőségű ételt eszik, a testnek több energiát kell költenie annak lebontására, hogy megkapja a működéséhez szükséges tápanyagokat. Ha több energiát használnak fel az étel lebontására, kevesebb energia marad játékra és mindennapi tevékenységekre. Magasabb minőségű élelmiszerekben a tápanyagok könnyebben hozzáférhetők a felhasználáshoz.

Kevesebb allergia

Noha ez nem igaz minden kutyára, egyes allergiás kutyák inkább a holisztikus és egészségesebb ételekre vonatkoznak. Ez különösen igaz azokra a kutyákra, amelyek gabonaérzékenysége átáll a gabonamentes étrendre. Az ilyen típusú allergiák hozzájárulhatnak a száraz és viszkető bőrhez, forró pontokhoz, a túlzott nyaláshoz, a bőrön / szőrén / lábán való rágáshoz, hajhulláshoz, pikkelyes bőrhez és pikkelyes bőrhöz. A halolajban és az E-vitaminban gazdag holisztikus ételek megtalálása hasznos, ha gyógyítják az ilyen típusú élelmiszer-allergiák okozta bőrproblémákat.

Hol vásárolhatok holisztikus kutyaeledeket?

 

Marp Holistic Lamb ALS 12 kg gabonamentes kutyatápMarp Holistic RED MIX 12 kg kutyatáp marhahússal	 Marp Holistic Salmon ALS 12 kg-kutyatáp lazaccal

Ne feledje, hogy a kutyaeledel cseréjének fokozatosnak kell lennie, és előfordulhat, hogy a kutya egészsége nem javul azonnal. Hetekbe telhet, amíg a nem megfelelő minőségű táplálék elhagyja a kutya rendszerét, és az új táplálék tápanyagszintje eléri az optimális szintet.

 

2020.05.24 14:19
Miről álmodik az eb?

A kutyák az emberek többségénél sokkal élénkebben álmodnak. Napközben sokszor inkább csak éber álomba merülnek a rövidebb szunyókálásaik során, melyből gyorsan felriadnak, ha valami megzavarja őket...

 

 

Bűzmirigy megoldás természetesen

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni.

Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet. Ilyenkor az állat rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, a kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet...

 

 

Gyanítja, hogy a postáson kívül másra is allergiás a kutyája?

Akkor ez a cikk Önnek szól!

Eleségallergia, eliminációs diéta és a megoldás!

 

 

.