A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Egészségünkről, problémáinkról...
2019.12.07 22:26

Homoktövis a sárga csodabogyó

Homoktövis a sárga csodabogyó

Homoktövis a sárga csodabogyó

A homoktövis vagy más néven "északi citrom" bogyókat számos természetes gyógymódban használják, mivel gazdagok antioxidánsokban, ásványi anyagokban és C, B1, B2, B6 és E vitaminokban.

Az északi citrom elnevezés a rendkívül magas vitamin és antioxidáns tartalomra illetve a homoktövis természetes élőhelyére utal, ugyanis elsősorban az északi hűvösebb területeket kedveli ez a fantasztikus növény.

Támogathatja az immunrendszer működését, jelentős C-vitamin tartalma révén, magolajának pedig baktérium ellenes hatást tulajdonítanak.

     

 

Magyarországon homoktövis néven ismert. Szúrós tüskéi közt ezer számra terem a kissé fanyar, de nagyon aromás, kellemes ízű sárga homoktövis csodabogyó.   

Míg a homoktövis növény apró sárga virágokkal virágzik áprilisban, addig a fényes bogyók augusztus és december között érnek.

Tüskés bokrokon nőnek, így a gyümölcs betakarítása kimerítő eljárás lehet, mivel a bogyókat nem könnyű megszerezni az ágakból. Ez lehet az egyik oka a minőségi homoktövis termékek viszonylag magas árának.

Miért szeretjük?

A homoktövis nemcsak friss és gyümölcsös aromával látja el az ételeket, hanem az erős bogyónak vannak más hihetetlen tulajdonságai is, amelyek egészségükre is jótékony hatással lehetnek.

A citrusfélékhez képest C-vitamin-tartalma akár kilencszer magasabb is lehet.

Ezenkívül ásványi anyagokat, például:

  • magnéziumot,
  • vasat és kalciumot,
  • valamint A-, E- és B-komplex vitaminokat tartalmaz. 
  • 7% zsírtartalma és sok egészséges zsírban oldódó vitamin tartalma lehetővé teszi a test számára, hogy a tápanyagokat közvetlenül feldolgozza.

Ez jó hír a vegetáriánusok és a vegánok számára is:

A bogyó B12-vitamint tartalmaz, amely fontos tápanyag azok számára, akik mellőzik a húst a menüből.

     

Kozmetikai felhasználások:

A homoktövisolaj ideális megoldás a fájó, durva vagy száraz bőrre. A bogyók neurodermatitis, pattanások vagy napégések esetén is ajánlottak.

A bogyókat számos természetes gyógymódban használják, mivel gazdagok antioxidánsokban, ásványi anyagokban és C, B1, B2, B6 és E vitaminokban.

  • A homoktövis csökkentheti a vérnyomást és a vér koleszterinszintet.
  • Csökkentheti a szívbetegség kockázatát.
  • Csökkentheti a vércukorszintet, és így megakadályozhatja a cukorbetegséget.
  • Jó a bőrére. A tudósok úgy találták, hogy az olaj hozzájárulhat a régi bőr megújításához és fényesebbé teszi a bőrt.
  • Gazdag antioxidánsokban, ami rendkívül fontos a környezeti szennyezések elleni védekezésben.
  • Lelassíthatja az öregedési folyamatot.

 

Kellemes, narancsos ízesítésű homoktövis szirup, minden cseppjét imádni fogja!

Rendkívül magas biológiailag hasznosuló C-vitamin tartalom! (420mg/100g)

Népgyógyászati tapasztalatok és publikációk alapján immunrendszer erősítési gyógyhatása lehet, valamint segíthet az optimális testsúly megtartásában azzal, hogy anyagcsere fokozó, zsíroldó hatású lehet.

Megvédheti a májat, kedvezően hathat a különböző emésztőszervi fekélyekre.

Értékes eszköz lehet a daganat prevencióban, valamint a tumor ellenes radioterápia kellemetlen kísérő tüneteinek enyhítésében nagy antioxidáns – és flavonoid tartalma miatt.