Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kedvenceink

A kullancsok eltávolítása azonnal történjen, amint észleljük őket a kutyán. Minél tovább maradnak a kutyában, annál nagyobb az esélye annak, hogy átadják a betegségeket. Ezért érdemes naponta ellenőrizni kedvencünket, különösen akkor, ha olyan területen sétál, ahol sok kullancs van.

Ritka, hogy a bolha teljesen elhagyja a gazdaszervezetet, azaz a kutyát, macskát vagy madarat és az emberre „költözik. Valószínűbb, hogy olyan területekről kapjuk el a bolhákat, ahol állatok élnek és alszanak. Ezért fontos a bolhacsípések észlelésekor a környezet teljes bolhamentesítése.

A kúraszerű adagolás fogalma olyan gyógyszerek vagy étrendkiegészítők esetében merül fel, amelyeknek hatása hosszú távú alkalmazás vagy rendszeres, időszakos szedés esetén érvényesül.

Ennek során a kezelőorvos javasolja a szervezet számára szükséges mennyiségű készítmény folyamatos, adott időszakra szabott szedését. A kúraszerű adagolás célja lehet például a vitaminhiány pótlása, az immunrendszer erősítése, vagy egyéb egészségügyi problémák kezelése. A legtöbb ízületi porcerősítő készítményt is kúraszerűen javasolt alkalmazni. Fontos azonban, hogy csak az előírt mennyiségben és időtartamban adagoljuk a készítményt, valamint rendszeresen konzultáljunk az szakemberrel az esetleges mellékhatások vagy változtatások kapcsán.

Ebben a cikkben átnézzük a leggyakoribb okokat, amelyek miatt a kutyák nyalják és rágják a lábukat, megvizsgáljuk, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megszüntessük vagy minimalizáljuk ezt a viselkedést.

Hányszor etessem egy nap a kutyámat?

Rengeteg szempontot kell figyelembe venni, ha azt szeretnénk, hogy egészséges és boldog, jól kezelhető kutyánk legyen.

A kutyák és a macskák több évezredes társas kapcsolatban állnak az emberekkel, és számos kultúrában és történelmi eseményben játszottak fontos szerepet.

 

Az ember és háziállat kapcsolata mélyen gyökerezik a mindennapi életben, a munka területén, a hitrendszerben és a társadalom formálásában is jelentős szereppel bírnak házi kedvenceink.

 

A kutyatáp váltása izgalmas időszak lehet, de fontos odafigyelni néhány lényeges szempontra annak érdekében, hogy kedvenced egészsége és jóléte megmaradjon. A fokozatosság és a figyelmesség kulcsfontosságú a sikeres tápátállításhoz. Ebben a cikkben részletesen kifejtjük, mire kell odafigyelni, hogy a kutyatáp-váltás simán és problémamentesen történjen meg.

A macskák struvit kövessége egy olyan állapot, amikor a húgyhólyagban vagy a húgycsőben kristályok vagy kövek alakulnak ki, amelyek magnézium-ammónium-foszfátból állnak.

Ez a betegség fájdalmas és veszélyes lehet a macskák számára, mert akadályozhatja a vizelet kiürülését, ami súlyos szövődményekhez, akár veseelégtelenséghez vagy halálhoz vezethet.

Ha kutyatulajdonos vagy, valószínűleg a legjobbat akarod a négylábú társadnak. Azt akarod, hogy egészséges, boldog és energikus legyen. Azt akarod, hogy csillogó szőre, erős foga és jó étvágya legyen. És azt akarod, hogy élvezze az étkezéseit minden nap.

De hogyan biztosíthatod, hogy a kutyád megkapja az összes tápanyagot, amire szüksége van az ételtől? Hogyan kerülheted el, hogy olyan összetevőket etess vele, amelyek árthatnak az emésztésének, az immunrendszerének vagy az általános jólétének?

A Fontpro egy külső parazita ellenes, izesített rágótabletta kutyáknak.

A Frontpro az egész évben megkönnyíti a kutyák védelmét a bolhákkal és a kullancsokkal szemben.

 

A macskák olimpiai bajnokok, ha alvásról van szó! De vajon miért alakult ez így és szükségük van rá vagy csak unalomból teszik?

Időnként még azokat a kutyáknat meg kell tisztítanunk, akik kegyetlennek és szokatlan büntetésnek érzik a fürdetést .Míg néhány rövid szőrű kutya megússza egy vizes öblítéssel, a legtöbb kutyának szüksége van samponra.

„Mivel etessem a kiskutyámat?” „Milyen gyakran etessem a kiskutyámat?” „Mikor váltsak a kölyökkutyáról a felnőtt kutyaeledelre?”

A kölyköknek kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és erősek legyenek...

Egy tanulmány, amelyet közzétett Scientific Reports megállapította, hogy a kutyák az emberi figyelemre reagálva megváltoztatják arckifejezéseiket.

Mikortól számít öregnek egy kutya és mire kell figyelni, hogy szép időskora legyen kedvencünknek?

8 pontban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egy dolog biztos, nem minden kistestű kutya öleb, és van öleb, amely nagy!

A kisméretű kutyafajták sokféle eredettel rendelkeznek és nagyban különböznek a személyiség, az aktivitás és magatartás tekintetében.

Mire érdemes figyelni a kutya száraztáppal etetése során?

Fontos pontok, melyeket érdemes betartani, ha száraztáppal eteti kutyáját.

Jó ötlet kutyával aludni?

Sok vita folyik arról, hogy a kutyával való közös alvás jó-e. Nézzük, milyen előnyei lehetnek annak, ha együtt alszunk kedvencünkkel.

Evés után néhány percen belül hányt a kutya vagy felöklendezte az eledelt? Rosszul lett?

Akár csak egyszer, akár rendszeresen fordul elő, érdemes átgondolni, hogy mekkora lehet a probléma? Kell-e aggódni vagy egy kis változtatással megelőzhető, hogy újra előforduljon.

Szabad-e az asztalról etetni a kutyát? Milyen hatása lehet az emberi kajának kedvencünkre?

A késő ősztől kora tavaszig terjedő időszak leggyakoribb mérgezése a cicák és kutyák között a fagyálló folyadék okozta mérgezés.

 

Gabonamentes állateledel: Hasznos vagy káros étrend?

Miért adjunk vagy ne adjunk gabonamentes tápokat a kisállatainknak?

 

Vigyázat: A holisztikus kutyaeledeltől a kutya SZUPEREBB-nek érezheti magát!
A holisztikus eledel a probléma gyökeréhez nyúl, nem tünetileg kezel, hanem kiegyensúlyozottabbá teszi a kutya egész szervezetét.

Allergiás a kutya a csirkére? Biztos, hogy a csirkére? Ha igen, mit lehet tenni ellene? Főzőcskézni egy allergiás kutyának kész rémálom! Hogyan lehet megoldani egyszerűbben, hogy elmúljanak a kutya csirkeallergiás tünetei?....

A kutyák az emberek többségénél sokkal élénkebben álmodnak. Napközben sokszor inkább csak éber álomba merülnek a rövidebb szunyókálásaik során, melyből gyorsan felriadnak, ha valami megzavarja őket...

A giardia nem egy féreg, nem baktérium és nem vírus, mégis megfertőzheti a kutyát, macskát és sajnos minket is. De mégis mi az és mit tehetünk ellene?

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni.

Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet.

Ilyenkor a kutyusunk rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, "radíroz". A kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet...

Mit adtak nekünk és kisállatainknak a szúnyogok?

Mivel a Nemzetközi Szúnyog Kartell titoktartási nyilatkozatot nem íratott alá velünk, ezért most felfedjük, ezen csodás meglepetések néhány tulajdonságát....

Gyanítja, hogy a postáson kívül másra is allergiás a kutyája?

Akkor ez a cikk Önnek szól!

Eleségallergia, eliminációs diéta és a megoldás!

 

Sportoljunk a kutyánkkal!

Nincs külön edzés és sétáltató idő, hiszen összekötöttük a kettőt. Így a kutyánknak köszönhetően még az a fránya úszógumi is eltűnik.

Tiszta boldogság!

 

Freddie Mercury:

  „Az albumot a macskámnak, Jerrynek ajánlom, illetve Tomnak, Oscarnak, Tiffanynak és a világ összes macskaszerető emberének – mindenki más elmehet a fenébe!”

Mire jó a lazacolaj?

Tavaszi, őszi vedlés során vagy szőrhullásos allergiánál különösen jó támogatni plusz kiegészítővel Kedvencünk bőrét, hogy egészséges, fénylő szőre legyen.

Szépek, cukik a kerekded macskák, de ezzel kifejezetten árthatunk egészségi állapotuknak!!

 

Ízületgyulladások, mozgásszervi panaszok felnőtt korban történő elhízáskor is, mert túlzott teher nehezedik a macska ízületeire, arthrozisok, deformitások alakulhatnak ki...

 

Akár mi magunk is észrevétlenül magunkkal vihetjük otthonunkba a bolhát a cipőnk talpán, vagy egyéb ruhadarabokon.

Hogy kerülhet bolha a lakásba? 

Bolha a lakásban, hogy kerül oda és mit tudunk tenni a viszkető, fájdalmas bolhacsípések ellen?

 

Sajnos még a legtisztább, rendezett otthonokba is befurakodhat ez az ugri-bugri élősködő. Legkönnyebben a háziállatok bundáján utazva,...

 

Az ázott, nedves kutya valahogy mindig büdös, jellegzetes szagot áraszt. Aki látta a Szörny Rt-t, az megállapíthatta, hogy van, aki pont ezt a szagot szereti :) ám többségünk nem így van ezzel...     

Néhány érdekesség a kutya híres orráról

>>>>

.

 

A vadmadár etetés nemes dolog, s tavasszal meghálálják az apró csicsergők. Ha valaki erre adja a fejét (idejét), nem árt tudni, mit tehetünk a madáretetőbe és mit nem.

Néhány tipikus téli probléma: hideg, ünnepek, szilveszteri durrogtatás>>>>>

A megfelelő emésztéshez, egészséges élethez rendkívül fontos odafigyelni a kis kedvencek fogaira, csakúgy, mint nálunk, embereknél. Sárga fogak, büdi lehellet=fogkő a kutya, macska szájában

Milyen a jó kutyakaja/ kutyatáp? 

Ez a kérdés sok tekintetben egyszerű lehetne, azonban nincs két egyforma kutya, illetve nagyon sok kutyatáp, kutyakaja létezik a piacon. Vannak bizonyos alap követelmények a kutyatáppal, kutyakajával szemben, melyeknek mindenképpen jó, ha megfelelnek: >>>>

Az alapvetően kint tartott,"kijárós" macskák téli felkészülésében sokat segíthetnek a Gazdik.

Vannak olyan kullancsok, melyek valóban fákról, bokrokról „hullanak a nyakunkba”, azonban sok olyan kullancsfaj létezik, amelyik fűszálak között megbújva leselkedik az áldozatára. Tehát nem kell feltétlenül erdei sétát tennünk ahhoz, hogy kullanccsal találkozzunk, elegendő lehet egy város közepén található kis füves terület is hozzá.

Európában, a kutyák 30-40%-a legalább enyhén túlsúlyos, a Gazdik felelőssége, hogy ne hízzon el a kutya. Összeszedtünk néhány okot, hogy miért nem szabad hagyni, hogy a kutyánk kövér legyen.

Rossz az emésztése a macskának? Talán gluténérzékeny? Nem tudja jól hasznosítani a tápot, eledelt?

Túl laza a széklete? Esetleg túl sok bélgázt termel? Az állatorvos a tápváltást javasolja? Erre lehet egy alternatíva a Happy Cat új Sensitive tápcsaládja...

Az olcsóbb a drágább??? Avagy miért érdemes jó minőségű táplálékot adni kisállatainknak:

Szeretjük, nevelgetjük a társállatként tartott kutyákat, macskákat. Szeretnénk, hogy sokáig éljenek velünk, energikusan, egészségesen.” Az vagy amit megeszel”, tartja a mondás, ez nem csak ránk emberekre, hanem kisállatainkra is igaz, azaz a megfelelő táplálással tudjuk biztosítani számukra az egészséges, kiegyensúlyozott életet...

Most akkor adhatok-e csontot a kutyámnak, vagy nem?

„A kutya csontot eszik!” Sokszor hallható ez a kijelentés, de járjuk kicsit körül a témát.

 Mielőtt külföldre, akár valamely Eu-tagállamba utazna kisállatával, mindenképpen szüksége lesz egy érvényes állatútlevélre.

 

A száraz növényi rész a szúrós végével bárhová be tud fúródni a kutya bőrébe, illetve bármely testnyíláson keresztül bekerülhet az állatba, ami lehet a szem, száj, orr, fül, hüvely, pénisz,- majd a bejutás után az állat mozgásával együtt a toklász is vándorol egyre tovább egyre mélyebbre, ugyanis a rajta található szálkák megakadályozzák a mag kipottyanását, vagy visszafelé haladását.

Bármely testrészbe jutva súlyos gyulladást okoz, előrehaladott állapotban felfakadó, gennyedző, váladékozó seb jelzi jelenlétét

Kedvenceink sokszor édes szemekkel kérnek valami finomságot, néhány étel esetében viszont kénytelenek vagyunk ellenállni, mert károsak lehetnek a cicákra és az ebekre. 

Jó, ha odafigyelünk, hogy mi kerül a gyomrukba, hisz az ő szervezetük teljesen másképp dolgozik, mint az embereké.

 

Gyomorcsavarodás kutyáknál

Gyorsan kialakuló életveszélyes, és gyakran halálhoz vezető betegség, ezért fontos, hogy a gazdik jól tájékozottak legyenek a betegséggel kapcsolatosan. 

Sajnos nem mindegy, hogy mit csinál a kutyánk evés után, ha kíváncsi rá, hogy főleg a nagytestű kutyáknál miért kell nyugalmat biztosítani etetés után, érdemes elolvasnia a következő tanácsokat...

 

Mi is történik, ha műteni kell kisállatainkat?

Meg kell ijednünk? Próbáljunk mindent megtenni, hogy elkerüljük a beavatkozást? Igen, ha van mód rá, akkor az állatorvos is azt fogja javasolni, hogy kezeljük inkább gyógyszeresen, megfelelő eledel etetésével a kisállatot. De van olyan helyzet, amikor nem lehet megúszni a "szikét".

A kennel köhögés a levegő útján köhögéssel és tüsszögéssel, valamint közvetlen "orr az orrhoz" érintkezéssel kutyáról kutyára terjedő betegség.
Bármely életkorú kutyát megbetegíthet, egyik jellemző tünete az érdes, száraz, görcsös köhögés, amely nagyon hasonlít az ember szamárköhögéséhez. Minden életkorban előfordulhat, azonban a legsúlyosabb lezajlású a 6 hetes-6 hónapos kölykökben és az egyéb, idült légúti megbetegedésekben szenvedő kutyákban....