A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2021.03.31 08:16

Húsvéti kutya

Húsvéti veszélyek

A húsvét az év szórakoztató időszaka, amelyet családokkal és háziállatokkal töltött idő, meleg tavaszi idő, húsvéti tojásvadászatok és természetesen csokoládé tölt el! Háziállataink számára azonban számos veszély áll fenn, amelyek miatt egy szép nap rendkívül sürgősségi kirándulássá válhat az állatorvosnál! Ennek megakadályozása érdekében az alábbiakban felvázoltunk néhány szempontot, amelyekre figyelni kell.

Húsvéti tojás és csokoládé:

A csokoládé általában a legtöbb háztartásban bőven van, amikor húsvét következik! Tehát háziállatainknak (különösen a kapzsi és édesszájú kutyáknak!) Nagyobb esélyük van arra, hogy édes csemegéket tároljanak, különösen, ha alacsony felületen vagy a padlón hagyják őket.

Bár a számunkra ártalmatlan (a derékvonalunkon kívül!) A csokoládé nagyon rosszul képes kutyákat hozni, és akár halálos is lehet. Ennek oka a Theobromine nevű toxin, a csokoládégyártásban használt növényekben található vegyi anyag. Az emberek elég gyorsan képesek lebontani a teobromint, hogy az ne méregként működjön. A kutyák azonban sokkal lassabban metabolizálják a vegyi anyagot, vagyis káros hatásai lehetnek.

A teobromin-mérgezés tünetei: izommerevség, remegés, hányás, szívritmuszavarok és illeszkedés. A méreg 4–24 óráig tarthat, amíg a jelek megjelennek.

Noha a csokoládé macskáknak és nyulaknak is árt, kevésbé valószínű, hogy megeszik, mivel nem érzik az édességet.

Ha úgy gondolja, hogy kedvence csokoládét evett, javasoljuk, hogy azonnal vigye el állatorvosához. A háziállatok csokoládémérgezésével kapcsolatos további információkért olvassa el dedikált blogunkat>

Édesség

Az édesség szintén népszerű húsvéti kedvenc, főleg a gyerekek körében! De néhány édesség tartalmaz egy Xylitol nevű anyagot, amely mesterséges édesítőszer. Nagyon káros a kutyák számára, és még kis mennyiség is mérgező lehet számukra. Ha kutyájának sikerül megragadnia néhány édességet, ügyeljen ezekre a tünetekre: hányás, letargia, a koordináció hiánya és a rohamok. Ha ezek bármelyikét észleli, forduljon ASAP-hoz az állatorvoshoz.

Húsvéti kosarak:

A húsvéti kosarak egy szép ajándékötlet, és nagyszerűek a gyerekek számára, mivel kis játékokat és egyéb finomságokat tehetsz oda. Sajnos problémák adódnak, amikor a háziállatok is szeretnének bekapcsolódni a szórakozásba! A kis játékokat és a töltőanyagokat, mint a szalma és a műanyag fű (nagyon vonzó a macskák számára, mivel szórakoztató játék!), A háziállatok könnyen lenyelik. Ez valószínűleg emésztési elzáródást okoz, ami drága műtéthez vezethet!

Az emésztőrendszer elzáródásának tünetei a következők: tartós hányás, puffadás, fogyás, gyengeség és kiszáradás. Ha úgy gondolja, hogy kedvence elnyelte egy húsvéti kosárcikket, minél előbb vegye fel a kapcsolatot állatorvosával.

Forró keresztes zsemle

Mindannyian szeretünk egy forró keresztes zsemlét húsvétkor, különösen vajba fojtva! Ez azonban olyan csemege is, amelyet nem oszthatunk meg bolyhos családtagjainkkal. Ugyanis mazsolát és más szárított gyümölcsöt tartalmaznak, amelyek kutyákban és macskákban egyaránt veseelégtelenséget okoznak.

A veseelégtelenség klasszikusan fokozott szomjúságot és vizeletet okoz; a tünetek azonban általában hetek múlva jelentkeznek, amikor a csökkent vesefunkció másodlagos hatásai beindulnak. A lenyelést követő napokban általában egyáltalán nincsenek klinikai tünetek.

Sült vacsora

Az ízletes sült vacsora a húsvét vasárnap egyik legjobb része (természetesen a csokoládét nem beleértve!). Csábító lehet megosztani a sültjét házi kedvencével; ők is a család tagjai, igaz? De ha zsíros sertéssertést vagy sonkát adnak nekik, számos probléma jelentkezhet, például puffadás, hasi fájdalom, hányás, étvágytalanság, letargia, kiszáradás, láz és súlyosabb esetekben hasnyálmirigy-gyulladás. Tehát, ha vacsoraidőben szeretné kedvenceit kezelni, akkor néhány kedvenc házi kedvencük sokkal egészségesebb megoldás lesz - ígérjük, hogy ugyanolyan jól fogják élvezni őket!

Tojás

Húsvéti reggel a kert körüli húsvéti tojásvadászat nagyon jó móka, és minden bizonnyal fárasztja a gyerekeket a nap további részében! Ha azonban mindent megtalálnak, és a szakértő rejtőzködési képessége miatt feladják, győződjön meg róla, hogy összegyűjtötte az összes megmaradt tojást, mielőtt kiadná a kutyáját (legfelső tipp: készítsen egy listát, hogy tudd, hova rejtetted őket! ).

Csodálatos orrával kutyája képes megtalálni az esetleges hiányzott petéket, és feleslegesen meg tudja zabálni őket. Még akkor is, ha csokoládé helyett műanyagot vagy főtt tojást használ, ezek még mindig nem tesznek jót a kutyájának. A műanyag tojás emésztési elzáródást okozhat, és a főtt vagy nyers tojás nem a legjobb a kutyájának a szalmonella, az éles héj veszélye miatt, emésztési problémákat okozhat.

Virágok

Liliomok - A húsvéti liliomokat (sok más liliomfajtával együtt) gyakran húsvét idején ajándékozzák meg, és bár segítenek a ház feldobásában, rendkívül mérgezőek a macskákra. A liliom minden része veszélyes; ide tartozik még a víz is, amelyben ül! Veseelégtelenséget okoz, és végzetes lehet, ha a kezelést nem végezzük gyorsan. Néhány olyan jel, amelyet macskája liliommérgezésben szenved, a következő: kiszáradás, rendkívüli szomjúság, hányás, hasmenés, rohamok és akár halál is.

Tehát minden macskatulajdonosunknak azt tanácsoljuk, hogy kerülje el a liliomokat a házban. Természetesen tudjuk, hogy a barátok és a család szeretik őket ajándékba adni, de néha jobb, ha csak udvariasan elutasítanak. Biztosak vagyunk benne, hogy megértik, hogy biztonságban akarja tartani mogos barátját. Tudod, mit mondanak, jobb, ha biztonságban vagy, mint sajnálom!

Nárcisz - Tudod, hogy tavasz van, amikor a nárciszok felbukkannak! De sajnos mérgezőek a kutyákra, ha úgy döntenek, hogy kivesznek egy chompot! A kutyák hányástól, letargiától és még rohamtól is szenvedhetnek, ha megeszik a hagymát, a virágot, vagy ha a házhoz választanak valamit, a vizet, amelyben ülnek.

Amaryllis - Egy másik szép hagymanövény, amely nem tesz jót a háziállatoknak! A szabadon álló izzó a legveszélyesebb rész, ha háziállata megeszi, de nyáladzás, hasfájás, hányás és néha légzési problémák, valamint hirtelen vérnyomásesés szenvedhet, ha a növény bármely részét megeszi.

Tulipánok - A gyönyörű, élénk színű tulipán kedves, de irritálhatja kutyája száját és gyomor-bél traktusát. Ha megeszik, nyáladzást, hasmenést és hányást is okozhat. Egyéb, súlyosabb tünetek közé tartozik a légzési nehézség és a szívproblémák is.

És végül...

Sajnos a felsorolt ​​toxinok többsége csak akkor mutat tüneteket, ha a károsodás már megtörtént, és amikor az nem visszafordítható (különösen mazsola és liliom, amely hatással van a vesére). Az első 4 órában sokkal többet lehet megtenni kedvence megmentése érdekében, mint amikor rosszullétük jeleit mutatják. Ha úgy gondolja, hogy kedvence megette a fentiek bármelyikét, fontos, hogy kapcsolatba lépjen állatorvosával, és minél több részletet adjon meg nekik.

Mint mindig, ha nem biztos abban, hogy kedvence meg tud-e enni valamit, mindig javasoljuk, hogy ragaszkodjon szokásos állateledeléhez, hogy elkerülje a rosszul tartott háziállatokat és az állatorvosokhoz intézett sürgősségi utakat. Az ételnek a padlótól és az alsó felszíntől való tartása a legjobb módja annak, hogy elkerülje kedvencének ízletes csemegézését! Azt is javasoljuk, hogy az ételeket magas szekrényekben tartsa, így a Fido és a Whiskers nem tudnak furcsán segíteni magukat valamiben!