A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2021.08.08 21:37

Miért néz a kutyám olyan szomorúan?

Miért néz a kutyám olyan szomorúan?

Egy tanulmány, amelyet közzétett Scientific Reports megállapította, hogy a kutyák az emberi figyelemre reagálva megváltoztatják arckifejezéseiket.

 

A tanulmány szerzői azt feltételezték, hogy a farkasokból a ma szerethető háziállatokká alakult 33 ezer éves fejlődésük során, a kutyák erős szemöldökizmokat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy "szomorú kölyök szemekkel" nézzenek ránk. Ez a tanulmány szerzői szerint azért van, mert az emberek ezt az elesett tekintetet preferálják, cukinak találják, kiváltja a gondoskodási ösztönöket belőlünk.

Tehát a szomorú tekintet egy kutyánál nem biztos, hogy szomorúságot takar, lehet, hogy csak a figyelemfelkeltés a célja.

 

Miért néz kutyám olyan szomorúan?

A kutya nagy "kiskutya szemei" ​​néha felvethetik a gazdiban az aggodalmat, de a kutatók úgy vélik, hogy a klasszikus "szomorú kutya" kinézet inkább az evolúcióhoz, a kommunikációhoz kapcsolódik, mint a kutya érzelmi egészségéhez.

A szomorú szemekkel ránk néző kutyusunk legtöbbször csak figyelmet vagy ételt szeretne és ösztönösen tudja, hogy így éri el a legkönnyebben, amire vágyik.

A kutyák depressziója más. Figyeljen a viselkedésben bekövetkező hosszan tartó változásokra, és fontolja meg a lehetséges okokat, amelyek miatt a kutya nem érzi magát olyan boldognak, mint általában.

Hogyan állapíthatom meg, hogy a kutyám depressziós-e?

A kutyák depressziójának jelei néhány dologban hasonlóak az emberek depressziójának jeleihez, de vannak eltérések is. A depressziós kutyák a következőket mutathatják:

  • Csökkent étvágy
  • Túlzott vakarózás, mancsok rágcsálása
  • Érdeklődés elvesztése a séták, a játékidő és/vagy más korábban szeretett időtöltések iránt
  • Rossz alvás vagy alvászavarok
  • Túlzott ragaszkodás 
  • Hirtelen romboló viselkedés
  • Balesetek (bepisilés) a házon belül

Az ilyen jelek arra utalhatnak, hogy kutyának fáj valami, egészségügyi problémája van vagy mély szomorúságot érez. Ha ezen jelek bármelyikét hosszabb ideig észleli, forduljon állatorvosához. 

A kutyák lelki fájdalmat is éreznek, beleértve a bánatot is - mondja az American Kennel Club . Még az emberek szomorúságát is fel tudják venni, ami azt jelenti, hogy szomorúságuk az Ön vagy egy másik családtag érzelmeinek tükröződése lehet. Nagyon figyeljen erre. Ez egy komoly figyelmeztető jel lehet, hogy jobban oda kell figyelnie Önmagára is! Annak érdekében, hogy a lehető legjobban vigyázzon kedvencére, gondoskodnia kell magáról is.

A kutyák más okok miatt is érezhetik magukat depressziósnak, például egy másik házi kedvenc vagy családtag elvesztése, vagy az otthoni vagy élethelyzetük jelentős megváltozása miatt, de az unalom, a foglalkozás hiánya is kiválthat depressziós tüneteket egy kutyánál. 

A kutya érzelmi egészségének egyik legfontosabb tényezője a szoros kötelék a gazdival. Keresse meg azokat a dolgokat, amelyeket Ön és kedvence szeret csinálni, és szánjon rájuk időt minden nap. Ha elegendő időt hagy a játékra, a testmozgásra és a simogatásra, biztos lehet benne, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy kutyája boldog legyen.