Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kedvenceink

Szúnyogok, szívférgesség

Szúnyogok, szívférgesség

Mit adtak nekünk és kisállatainknak a szúnyogok?

Mivel a Nemzetközi Szúnyog Kartell titoktartási nyilatkozatot nem íratott alá velünk, ezért most felfedjük, ezen csodás meglepetések néhány tulajdonságát....

.

.

.

Mit adtak nekünk a szúnyogok?

 

.

 

Rettegést, fájdalmat, viszketést, bosszúságot. A szúnyog azonban kicsit részrehajló ugyan, de felvilágosult, globális gondolkodású lény, így nem csak minket ajándékoz meg, hanem szeretett háziállatainkat is. A kiskedvencek közül elsősorban a nyusziknak és a kutyáknak, macskáknak tartogat plusz meglepetéseket.

 

Amennyiben nem tartanak kisállataink igényt a szúnyog ajándékaira, védhetjük őket több rétegű szúnyoghálóból épített palotával, ahol az őrség tagjait békákból toborozzuk. Ez a megoldás azonban nem mindig célszerű, így egyszerűbb és nagyszerűbb is az orvostudományhoz fordulni ez ügyben.

.

.

 

 

 

A tapsifüleseket a myxomatosis nevű, vírusos eredetű, általában igencsak rossz kimenetelű betegséggel ajándékozhatja meg kedvenc vérszívónk. Ha tehát sokáig szeretnénk élvezni hosszú fülű barátunk társaságát, érdemes minden évben a szúnyogszezon kezdete előtt beadatni a betegség ellen a védőoltást.

 

 

 

 

 

.

 

 

Kutyáink, macskáink számára több, egészen extrém tulajdonságokkal rendelkező férget tartogat szúnyog barátunk. Az egyik ezek közül a bőrférgesség (dirofilariózis) nevű betegségét okozza, amelyet kutyusunk a fajok közti együttműködés jegyében akár nekünk is átadhat.

 

A másik csoda a szívféreg. A szívféreg, mint a nevéből is látszik, a kutyus, cicus szívében, illetve tüdő artériájában érzi a legjobban magát. Ide, ha befészkelik magukat, olyan komfortos körülményeket találnak, hogy akár 20-30 cm hosszúságúra is képesek megnőni, nem nehéz tehát kitalálni, hogy komoly károkat okozhatnak ezzel.

 

.

 

.

Mi a teendő?

 

Mint mindenhol, itt is a legfontosabb a védekezés, de sajnos nem elég írásban visszautasítani vérszívó barátunk ajándékát, egyéb eszközöket is be kell vetnünk. Szerencsére több, nagyon jó hatékonysággal rendelkező készítmény közül lehet válogatni, amelyek az egyéb élősködők ellen is hatásosak.

Fontos azonban figyelni a határidőket, mert ha egy spot-on, vagy tabletta hatóideje 28 nap, akkor az nem körülbelül egy hónapot jelent, hanem ténylegesen 28 napot!

Lényeges még, hogy mielőtt bármilyen szívférgesség elleni védekezésnek nekilátunk, végeztetni kell egy tesztet, melyből kiderül, hogy nincsenek-e máris alattomosan, észrevehetetlenül meghúzódó férgek kutyusunk testében, ugyanis ebben az esetben teljesen más kezelésre van szükség.

Az, hogy tüneteket nem mutat a kutya, macska, még nem jelenti azt, hogy nem fertőzött! Sajnos amikor már tüneteket is okoz a szívféreg, addigra nagyon rossz a helyzet, így ezt nem szabad megvárni!

 

Kiemelt megjegyzés: Elnézést kérnünk a szúnyogoktól a negatív propagandáért!

 

 

 

Advantix Spot-On 10-25kg közötti kutya számára 2,5ml*4 pipettaÖtszörös védelem: Az Advantix® spot on kifejezetten kutyáknak kifejlesztett külső élősködők elleni készítmény.

Hatékony védelmet nyújt kullancsok, bolhák, legyek, igazi- és lepkeszúnyogok valamint szőrtetvek ellen is!

  • Hatékony védelmet nyújt kullancsok, bolhák, legyek, igazi- és lepkeszúnyogok valamint szőrtetvek ellen is!
  • Távol tartja a kullancsokat, a legyeket és a szúnyogokat is*.
  • Repellens (táplálkozás ellenes) hatásának köszönhetően csökkentheti a külső élősködők által terjesztett kórokozók átvitelének és a betegségek kialakulásának kockázatát.
  • Megelőzi a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladást (‘bolhaekcémát’).
  • Biztonságos: már 7 hetes kutyakölykökön, vemhes vagy szoptató szukákon is alkalmazható.
  • Egyszerű alkalmazás (spot on, rácseppentő oldat)
  • Havonta mindössze egyszeri kezelés*

 

Vectra 3D rácsepegtető oldat 4-10kg közötti kutyáknak 3 pipetta

Vectra 3D rácsepegtető oldat

 

A Vectra 3D repellens hatásának köszönhetően megakadályozza a kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyok és szuronyos istállólegyek csípését, valamint elpusztítja a bolhák fejlődési alakjait, a kifejlett bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat és a szuronyos istállólegyeket.