A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Egészségünkről, problémáinkról...
2020.03.07 23:04

Sztívia a bűntelen édes íz

Sztívia a bűntelen édes íz

Stevia-Sztívia a természetes édesítőszer: Hogyan kell használni a steviat cukorpótlóként?

A Stevia használható asztali cukor helyett a kedvenc ételeiben és italaiban. Egy csipetnyi stevia por körülbelül egy teáskanál asztali cukorral egyenlő.

Stevia-Sztívia a természetes édesítőszer

Hogyan kell használni a steviat cukorpótlóként?

A Stevia használható asztali cukor helyett a kedvenc ételeiben és italaiban. Egy csipetnyi stevia por körülbelül egy teáskanál asztali cukorral egyenlő.

 

A Stevia természetes édesítőszer, amelyet a stevia növény ( Stevia rebaudiana ) leveleiből nyernek .

Mivel nulla kalóriájú, de 200-szor édesebb, mint az asztali cukor, sok ember számára ez a népszerű választás, hiszen fogyni és csökkenteni kell a cukorbevitelt.

A Stevia növényi alapú, nulla kalóriatartalmú édesítőszer. Ha úgy dönt, hogy az egészségre veszélyes asztali cukrot kiváló minőségű sztevia kivonattal helyettesíti, és mérsékelten használja, az segíthet csökkenteni nem csak a teljes napi cukortfogyasztást, hanem a kalóriabevitelt is.

Ezért is nagyon népszerű a stevia az alacsony szénhidráttartalmú étrendben, mint például a Paleo vagy a keto diéta .

Azáltal, hogy a cukor- és kalóriabevitelét egészséges tartományban tartja, segíthet elkerülni az elhízást , valamint az elhízással kapcsolatos számos egészségügyi problémát, mint például a cukorbetegség.

Bizonyos glikozidok a stevia kivonatban kitágítják az ereket és növelik a nátrium kiválasztását. Ez két olyan tényező, amely nagyon hasznos az egészséges vérnyomás fenntartásában. Két hosszú távú (egy és két év hosszú) tanulmányok reményt adnak arra, hogy hatékonyan csökkenti a vérnyomást hipertóniás betegekben. A rövidebb (egy-három hónapos) tanulmányok adatai azonban nem támasztották alá ezeket a megállapításokat.

A sztíviás Apotheke tea sorozat tagjai nem igényelnek plusz édesítést, így kitűnőek lehetnek fogyókúrához, illetve súlymegtartáshoz is. 

A mate tea élénkítő hatása feldobja a hétköznapokat!

 

A legjobb sztevia nem tartalmaz adalékanyagokat, beleértve az egyéb édesítőszereket is, és USDA tanúsítással rendelkezik bio- és GMO mentes-tanúsítással.

A sztevia növényt otthon is termesztheti könnyedén, akár a konyhaablakban.

Arányok a stevia felhaszálásában:

  • 1 teáskanál cukor = 1/2 csomag vagy 1/8 teáskanál porított stevia = 5 csepp folyadék
  • 1 evőkanál cukor = 1,5 csomag vagy 1/3 teáskanál porított stevia = 15 csepp folyékony stevia
  • 1 csésze cukor = 24 csomag vagy 2 evőkanál porított stevia = 2 teáskanál folyékony stevia

A szteviozidok megengedhető napi bevitelét (ADI) napi 5 milligramm testtömeg-kilogrammonként és 4 milligramm testtömeg-kilogrammonként a kivonatot jelenti. Használatakor az a legjobb, ha ezen a határon belül marad.