A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Egészségünkről, problémáinkról...
2022.08.21 21:18

Csak VIXI és VÍZ

Csak VIXI és VÍZ
Lehet-e egyszerre spórolni ???? és környezettudatosnak ???? lenni?
IGEN
Hosszú élettartamú, tartósan használható takarító eszközökkel és háztartási textilekkel, melyekhez nem szükséges más csak VÍZ ????
.
Nagy kedvenc például a "csoda" üvegtisztító szett, mellyel csupán tiszta vizet használva ragyogó ablakokat és üvegfelületeket kapsz néhány perc alatt. ????
.
????????Nincs vegyszer, így nincs környezetkárosítás és rengeteg felesleges kiadástól megkíméljük magunkat, ha nem kell tisztítószerekre költeni.

.

Környezetbarát, öko háztatás a Vixi-vel

.

Mit jelent környezetbarátnak lenni?

Környezetbarátnak lenni azt jelenti, hogy olyan módon élünk, amely nem káros a környezetre. Ez az életmód egyre fontosabbá válik, mivel meg kell védenünk bolygónkat az ember okozta károktól. 

Lehet környezetbarátnak lenni életünk különböző területein, az egyik ilyen fontos terület, a saját háztartásunk.

Vini, Vidi, Vixi

Valójában sok ruházat, edény és ház tisztításához használt vegyszer kárt okoz bolygónknak és nem utolsó sorban saját magunknak is.

Volt már olyan tisztítószer, vegyszer, aminek használata után kiszárad, kirepedezett a keze? Jobb ezeket elkerülni az egészségünk és péntárcánk érdekében is. 

Hajlamos az ember rengeteg tisztítószert felhalmozni: ablaktisztító, súroló, vízkőoldó, felmosószer, bútortisztító.....stb.

A Vixi olyan termékeket kínál, amelyekkel vegyszerek nélkül takaríthatja otthonát, vagy éppen pihe-puha antibakteriális, rendkívül tartós törrölközőkkel, törlőkkel segíthet bőre egyensúlyának megőrzésében.

Vixi mikroszálas sporttörölköző kék 35*90cm

Miért nem kell más hozzájuk, csak víz?

Mert kiváló minőségű mikroszálból készülnek, melynek csodálatos képességei vennak, mind a folyadékok vagy kosz felszívása, mind a takarítás terén.

Használat után rendkívül gyorsan száradnak, így a baktériumoknak sincs ideje elszaporodni bennük! Egyszerűen, akár kézzel is moshatók.

MEGNÉZEM A TERMÉKEKET

.

A MIKROSZÁL "MŰKÖDÉSE":

A törlő mozdulatok megtörik a szálak éleit, így távolítja el és szívja magába a kendő a szennyeződéseket, a felület karcolása nélkül.

A kapilláris erő aktiválja, ezáltal bezárja a letörölt szennyeződéseket a kendőbe. A szennyeződések mélyen a kendőben maradnak, így Ön folyamatosan takaríthat anélkül, hogy a már felszívott kosz újra az éppen tisztított felületre kerüljön. Így időt és fáradtságot is megtakaríthat a mikroszálas kendőkkel, szivacsokkal, felmosókkal. A kendő meleg vizes öblítésével szabadulhat meg a bezárt szennyeződésektől.

A tisztított felület olyan tiszta lesz, hogy később a kosz nehezebben marad meg rajta.

Nedvesen használva a törlő magába szívja és megtartja a szennyeződéseket. A mikroszál nedves állapotban egy nagyon vékony vízréteget hagy maga után, amely igen hamar elpárolog, s a felület szinte cseppmentesen szárad. 

Fontos, hogy a vizet jól csavarjuk ki a törlőből! Használható konyhai berendezések és mosogatók, fürdőszobai felszerelések és kádak, ablakok és tükrök, ajtók és korlátok, játékok és asztalok, műanyag és fa székek, sőt még a ruhán frissen keletkezett foltok tisztításához is.

MIT KELL TUDNI A MIKROSZÁLRÓL?

A mikroszálat Japánban találták fel, elterjedése a takarítás területén kb.15-20 éve kezdődött. A mikroszál egy szabad szemmel nem látható vastagságú szál, vastagságát denier-ben (rövidítve: den) mérik, mint a női nylonharisnyáét. A legvékonyabb nylonharisnya szálvastagsága 15 den, míg a csodatörlő mikroszálainak vastagsága 0,1 - 0,6 den. Minden egyes szál 100-120-szor vékonyabb az emberi hajnál, így pl.1 gramm súlyú anyagból 10 km hosszú szál készíthető .

mikroszálas tisztítókendőkben millió ék alakú keresztmetszet van, melyek eltávolítják és csapdába ejtik a szennyeződéseket.

 

MEGNÉZEM A TERMÉKEKET

.

A MIKROSZÁLAS TÖRLŐKRŐL:

A mikroszálakból különböző eljárással készülnek a törlők. A gyártás során a szálakon hornyok és ékek keletkeznek, ezáltal lényegesen megnő a felületük. Az egyenetlen felületnek és a finom szálaknak köszönhetően a mikroszálak sokkal jobban eltávolítják a szennyeződést a különböző felületekről, mint a hagyományos szálak.

A gyártás során a mikroszálak felülete akkora lesz, hogy egy törlő a saját súlyához viszonyítva 6-7-szer több piszkot képes befogadni!

préselt törlő (pl.vixi portörlő, optikai kendő) mikroszálait vagy kötőanyaggal és meleg hengerléses technikával, vagy kötőanyag nélkül, erős vízsugárral erősítik egymáshoz. E technika előnye, hogy ezzel a módszerrel a lehető legvékonyabb mikroszál felhasználásával készíthető textília. A préselt törlő további előnye, hogy könnyen vágható, végeinél nem bomlik, így nem szükséges eldolgozni. Hátránya, hogy sérülékenyebb, mivel szálai nem kapaszkodnak olyan erősen egymáshoz, mint a kötötteké.

kötött vagy szövött törlők (pl.Vixi ablaktisztító, konyharuha) a leggyakrabban használt törlők. Előnyük, hogy a szövés által lazára hagyott szálak az egyenetlen felületeket is optimálisan tisztítják; továbbá a szövött textil igen tartós, hosszú élettartamú.

 

HASZNÁLATUK:

 • Minden területen és felületen alkalmazható törlőkendőt beszerezhet mikroszálból.
 • Tisztít, políroz, port töröl és szárít. Egy kendővel akár minden feladatot hatékonyan végez.
 • Kivételes nedvszívó képesség. Saját súlyához képest 7-szeres mennyiségű folyadékot, koszt szív magába.
 • A hagyományos kendőkhöz képest 1/3 idő alatt szárad.
 • Nedvesen és szárazon is használható.
 • Környezetbarát, mert csupán víz használatával, tisztítószer nélkül távolítja el még a mikroszkopikus baktériumokat is. Jelentősen csökken a papírtörlő használata.
 • Hypoallergén, így nem okoz gondot a takarítás az asztmában, allergiában szenvedőknek sem.
 • Nem karcol, nem hagy nyomot, magába szívja és bezárja a zsíros, olajos szennyeződéseket, port...
 • A puha, bársonyos tapintás és a szuper hatékony tulajdonságok a hosszú használat során alig kopnak, közben nem szakad, nem bolyhosodik, nem szöszöl.
 • Mérettartó, és a mikroszál kivételes tulajdonságait 4-500 mosás után is megőrzi.
 • Normál használat mellett 2 éven keresztül használható bel- és kültéren, autóban...
 • Könnyű súly, egy pamutkendőnél 40 %-kal könnyebb.

 

MEGNÉZEM A TERMÉKEKET

NÉHÁNY JÓ TANÁCS:

 • Ha mikroszálas törlővel takarít, ne használjon tisztítószert!
 • Lehetőleg kevés vizet használjon. Minél vizesebb a törlő, annál kevesebb piszkot tud felvenni, megtartani. Nedvesítés után a törlőt jól csavarja ki.
 • Tisztításkor ne nyomja túl erősen a törlőt a felülethez, mert akkor a mikroszálak nem képesek teljes hatékonysággal „dolgozni”.
 • Használat után mossa ki a törlőt mosószappannal, jól öblítse és csavarja ki, majd akassza ki száradni. Elegendő, ha csak többszöri használat ill. nagyfokú elszennyeződés esetén mossa ki mosógéppel. Szárítógépet csak alacsony hőfokon (max. 50 C°) használjon! A mikroszálas termékeket nem lehet együtt mosni, más pamut termékekkel, csak mosózsák használatával, mert a vízben lévő szöszöket magukhoz vonzzák.
 • Mosáskor ne használjon öblítőt, fehérítőt, mert összetapasztják a mikroszálakat és ezáltal elveszítik hatékonyságukat.
 • A mikroszálas törölközők az első 4-5 mosásnál a szálak közül a lerakódott festékanyagot kiengedik, nem a színükből veszítenek!

 

Legyen türelemmel, ha elkezd mikroszálas törlővel takarítani. A törlő csak akkor fejti ki teljes hatását, ha már eltávolította vele az összes tisztítószer-maradványt a felületről (különösen kőburkolat, ablaküveg esetén).