Segíthetek? +36703294346

Bolfo bolha, kullancs elleni nyakörv 38cm macskáknak, kistestű kutyáknak
Bolfo bolha, kullancs elleni nyakörv 38cm macskáknak, kistestű kutyáknak
4 500 Ft

Bolfo bolha, kullancs elleni nyakörv 38cm macskáknak, kistestű kutyáknak

Bolfo nyakörv 38cm macskáknak, kistestű kutyáknak

Bolha és kullancs elleni nyakörv macskák és kis termetű kutyák részére.

A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart. A Bolfo® nyakörv bolhák és kullancsok ellen csak folyamatos viselés mellett hatékony. A kutyán található bolhák a nyakörv felhelyezése után néhány óra alatt elpusztulnak. A vért szívó kullancsok megközelítőleg egy nap alatt pusztulnak el. Az elpusztult kullancsok leesnek, vagy könnyen eltávolíthatók. 


.

Átlagos kiszállítási idő 1-6 munkanap. Raktáron nem lévő, beszerzés alatt álló termékek esetében hosszabb lehet, erről a megrendelés leadása után tájékoztatást küldünk.

 

4 500 Ft
Egységár: 4 500 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 45 Ft
Részletek

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Bolfo® nyakörv kistestű kutyák és macskák részére A.U.V. Bolfo® nyakörv nagytestű kutyák részére A.U.V. 1.

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Hatóanyag : 98,71 mg/g propoxur Hossz Tömeg Propoxur Bolfo® nyakörv kistestű kutyák és macskák részére A.U.V 38 cm 12,5 g 1,234 g

Bolfo® nyakörv nagytestű kutyák részére A.U.V. 70 cm 45 g 4,442 g 4.

JAVALLAT(OK) Kutya és macska bolha és kullancs fertőzésének megelőzésére és megszüntetésére.

5. ELLENJAVALLATOK Nem alkalmazható az emésztő- ill. a vizeletkiválasztó rendszer mechanikai elzáródása esetén, asztma vagy más légzőszervi vagy keringési probléma esetén.

Nem alkalmazható 3 hónaposnál fiatalabb kölykön. Nem alkalmazható bőrsérülés esetén.

Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6. MELLÉKHATÁSOK A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni: - nagyon ritka (10000 állatból kevesebb, mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is). Nagyon ritkán a nyakörv körül viszketés, bőrpír, lézió, szőrhullás jelentkezhet. Nagyon ritkán enyhe bőrtünetek (pl.: viszketés, szőrhiány, helyi gyulladás) előfordulhatnak a nyakörv felhelyezését követően. Nagyon ritka esetekben a termék lenyelése után hányás, hasmenés vagy nyálzás jelentkezhet. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLAT FAJ(OK)

  • 38 cm-es nyakörv: kutya és macska
  • 70 cm-es nyakörv kutya.

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT A nagyobb méretű (70 cm) nyakörv 10-40 testtömeg kg közötti kutyáknak, míg a kisebb méretű (38 cm) 10 testtömeg kg alatti kutyáknak és macskáknak ajánlott.

A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart. A Bolfo® nyakörv bolhák és kullancsok ellen csak folyamatos viselés mellett hatékony. A kutyán található bolhák a nyakörv felhelyezése után néhány óra alatt elpusztulnak. A vért szívó kullancsok megközelítőleg egy nap alatt pusztulnak el. Az elpusztult kullancsok leesnek, vagy könnyen eltávolíthatók.

A nyakörv hatékonysága ellenőrizhető, ha a nyakörvet egy fémtárggyal megkaparjuk. Ha a kapart felület fehér, a nyakörv még hatékony. Ha nem fehér, új nyakörvet kell felhelyezni. Ritkán előfordul, hogy a nyakörv viselése alatt kullancs kerül az állatra. Ezek azonban csak rejtőznek a bőrön, majd leesnek általában vérszívás nélkül. 2.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT Válasszuk ki az állat testtömegének megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból. Tekerjük ki a nyakörvet, és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e műanyag összekötő elem a nyakörv belsején. Lazán helyezzük fel az állat nyaka köré a nyakörvet (jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv közé két ujjunk becsúsztatható). A nyakörv végét dugjuk át a bújtatón és vágjuk le a 2 cm-nél hosszabb túllógó részt! A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre. A kisméretű nyakörv biztonsági zár mechanizmussal készül.

Abban a ritkán előforduló helyzetben, ha egy nyakövet viselő macska fennakad, a macska saját ereje elég arra, hogy a nyakörv annyira kiengedjen, hogy az állat gyorsan kiszabadulhasson.

A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását.

A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja az állat szőrzetének állapota és hosszúsága, az állat aktivitása, a fertőzöttség mértéke. Az elhanyagolt, csapzott, zsíros szőrű állatokat ajánlatos a nyakörv feltétele előtt megfüröszteni, A nyakörv vízálló, de az állat fürdetése előtt célszerű levenni. A bolhapete és lárvák a kutya alomanyagában és környezetében (szőnyegek, függönyök) található, így ezeket a helyeket megfelelő rovarölő szerrel rendszeresen kezelni és porszívózni kell. Ezekkel az óvintézkedésekkel csökkenthető a környezet bolhafertőzöttsége, és megnövelhető a nyakörv hatástartama

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ Nem értelmezhető.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A fóliatasak felbontása után azonnal fel kell használni.

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK) A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: A bolhák galandférgek köztigazdái lehetnek, ezért ajánlatos egyidejűleg megfelelő galandféreg elleni kezelést is alkalmazni. Az állatok környezetét a paraziták és fejlődési alakjaik eltávolítása céljából rendszeresen takarítani és fertőtleníteni szükséges. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Gyermekeket ne engedjünk a nyakörvet viselő állattal érintkezni Élelmiszerektől, takarmánytól elzárva tárolandó. Különösen gyermekeknek tilos a nyakörvvel játszani, illetve a nyakörvet nyalogatni és rágcsálni. El kell kerülni a szem és bőr közvetlen érintkezését a nyakörvvel. A nyakörv felhelyezése alatt enni, inni vagy dohányozni tilos. A nyakörv felhelyezését követően bő szappanos vízzel alaposan kezet kell mosni. A propoxur iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. A termék karbamátot tartalmaz. Mérgezési tünetek (pupilla szűkület, hányás, nyálzás, hasmenés) jelentkezésekor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Vemhesség és laktáció: A célállatfajokon végzett vizsgálatok szerint - bár az információ korlátozott - a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén, fötotoxikus, maternotoxikus hatással. Vemhesség és laktáció ideje alatt alkalmazható.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: Más inszekticid vagy akaricid szerrel egyidejűleg nem alkalmazható. Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok): A készítmény gyógyszerformája miatt túladagolás valószínűtlen. A nyakörv darabjának rágcsálása, véletlen lenyelése esetében a karbamát mérgezés tünetei úgymint pupilla szűkület, hányás, nyálzás, hasmenés jelentkezhetnek, ez esetben azonnal állatorvoshoz kell fordulni. Tüneti kezelésként az atropin-szulfát a propoxur ellenszereként intravénásan alkalmazható.

3. Környezeti tulajdonságok A termék erősen mérgező a vízi élőlényekre, a madarakra és a méhekre. A terméket viselő állatok nem úszhatnak felszíni vizekben. A termék hosszan tartó káros hatásokat okozhat a vízi élőhelyekben. A csomagolást nem használható újra – meg kell semmisíteni a helyi előírások szerint.

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK) Az állatgyógyászati készítmény nem kerülhet sem a szennyvízbe, sem a háztartási hulladékba! A termék nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

14. A HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK IDŐPONTJA 2020. április 30.

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Az állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez.


 

Szeretnénk megajándékozni visszatérő törzsvásárlóinkat. Gyűjtse Ön is a hűségpontokat , már a regisztrációval is kedvezményekre tehet szert.

AZONNALI kedvezmények! .

Kérem a pontokat MOST

.

Adatok
állatfaj:
kutya vagy macska
típus:
élősködők ellen
Márka:
Bolfo
Kiegészítő termékek
Vélemények
Nincs vélemény a termékről, legyen ÖN az első, aki értékeli!