Kedvenceinkről

Bűzmirigy megoldás természetesen

2019.09.10 14:48
Bűzmirigy megoldás természetesen

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni.

Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet. Ilyenkor az állat rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, a kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet...

 

 

 

.

Bűzmirigy vagy paraproctalis mirigy a kutyák és macskák végbélnyílásának két oldalán elhelyezkedő kb. borsónyi-babnyi méretű, zacskószerű képlet.

A két mirigynek a végbélnyílás két oldalán kivezető nyílása van melyen keresztül a mirigyek által termelt váladék rendszeresen távozik, jellemzően a bélsárürítés alkalmával.

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni. Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet. Ilyenkor az állat rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, a kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet.

Az ilyen tünetek jelentkezésekor fordulunk állatorvoshoz, aki a megfelelő gyógykezelés mellett a bűzmirigyeket is kiüríti, manuálisan kinyomja. Amennyiben ez a probléma ismétlődik, úgy tanácsos a bűzmirigyeket rendszeresen, még a fent leírt tünetek jelentkezése előtt kiüríttetni. Legtöbb esetben jellemzően 3-4 havonta, de előfordul 1 hónapos időintervallum is. Súlyosabb esetekben szükségessé válhat a bűzmirigyek antibiotikum oldattal történő öblítése, tisztítása, nehezen vagy egyáltalán nem gyógyuló esetekben pedig a mirigyek műtéti eltávolítása.

Azonban ugyanerre a problémára, amely a bűzmirigy gyulladásából, rendszertelen ürítéséből adódik, megoldást jelenthet a megfelelő táplálékkiegészítő adása is.

Nagyon jó hatásfokkal szerepel a felmérések alapján a bűzmirigy problémák természetes megoldásában a Protexin Pro-Fibre. Magas koncentrációban tartalmaz oldódó és oldhatatlan rostokat (Phsyllium és cukorrépa pép), probiotikumokat, Preplex prebiotikumot, melyek elősegítik az egészséges baktériumflóra elszaporodását és a bélsárnak megfelelő állagot biztosítanak a bűzmirigy rendszeres ürítéséhez, a gyulladás elkerüléséhez.

Protexin Pro-Fibre 500g

Protexin Pro-Fibre 500g

Emésztést segítő természetes rostkészítmény, amely segíti a bűzmirigy kiürülését, elkerülve annak gyulladásos állapotát.