Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kedvenceink

Bűzmirigy megoldás természetesen

Bűzmirigy megoldás természetesen

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni.

Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet.

Ilyenkor a kutyusunk rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, "radíroz". A kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet...

 

 

 

.

Természetes és szükséges

Bűzmirigy vagy paraproctalis mirigy a kutyák és macskák végbélnyílásának két oldalán elhelyezkedő kb. borsónyi-babnyi méretű, zacskószerű képlet.

A két mirigynek a végbélnyílás két oldalán kivezető nyílása van melyen keresztül a mirigyek által termelt váladék rendszeresen távozik, jellemzően a bélsárürítés alkalmával.

 

Mikor van gond a bűzmiriggyel?

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni. Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet. Ilyenkor az állat rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, a kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet.

Az ilyen tünetek jelentkezésekor fordulunk állatorvoshoz, aki a megfelelő gyógykezelés mellett a bűzmirigyeket is kiüríti, manuálisan kinyomja.

Amennyiben ez a probléma ismétlődik, úgy tanácsos a bűzmirigyeket rendszeresen, még a fent leírt tünetek jelentkezése előtt kiüríttetni. Legtöbb esetben jellemzően 3-4 havonta, de előfordul 1 hónapos időintervallum is. Súlyosabb esetekben szükségessé válhat a bűzmirigyek antibiotikum oldattal történő öblítése, tisztítása, nehezen vagy egyáltalán nem gyógyuló esetekben pedig a mirigyek műtéti eltávolítása.

Azonban ugyanerre a problémára, amely a bűzmirigy gyulladásából, rendszertelen ürítéséből adódik, megoldást jelenthet a megfelelő táplálékkiegészítő adása is.


 


Protexin Pro-Fibre 500gProtexin Pro-Fibre 500g

Emésztést segítő természetes rostkészítmény, amely segíti a bűzmirigy kiürülését, elkerülve annak gyulladásos állapotát.

 

Nagyon jó hatásfokkal szerepel a felmérések alapján a bűzmirigy problémák természetes megoldásában a Protexin Pro-Fibre.

  • Magas koncentrációban tartalmaz oldódó és oldhatatlan rostokat (Phsyllium és cukorrépa pép),
  • probiotikumokat,
  • Preplex prebiotikumot,
  • melyek elősegítik az egészséges baktériumflóra elszaporodását és a bélsárnak megfelelő állagot biztosítanak a bűzmirigy rendszeres ürítéséhez, a gyulladás elkerüléséhez.

MEGNÉZEM


 

Ha kedvence bűzmirigyei túlságosan megtelnek, nyomást, feszítő érzést okozhat, ami nagyon kényelmetlen lehet kutyája vagy macskája számára. Amikor ez megtörténik, a kutya több furcsaságot is művelhet, amelyek közül a leggyakoribb a fenék húzása, "radírozás" a padlón. 

Ennél a mozdulatnál sokan férgességre gondolnak, pedig lehet a bűzmirigy problémának is a tünete.

 


 

A BŰZMIRIGY PROBLÉMÁINAK OKAI

A végbélmirigy problémáinak számos oka lehet, és sok esetben az okok kombinációjának köszönhető. 

A végbélmirigy problémáinak leggyakoribb oka a gyomor-bélrendszer rossz állapota. Bűzmirigyek kiürüléséhez szilárd és egészséges székletre van szükségük, hogy nyomást gyakoroljanak a mirigyekre, amikor a székletürítés történik. 

Ha kedvence széklete túl puha vagy laza, akkor a mirigyek nagyon nehezen tudnak megfelelően kiürülni. 

A bűzmirigy problémáinak másik gyakori oka az allergia. A háziállatok allergiája elsősorban a bőrükre van hatással. Ez pedig gondokat okozhat kedvence különböző testrészein (fül, mancs, has stb.), beleértve a végbélmirigyek környékét (perianalis régió).

A bűzmirigy problémáinak másik fő oka a kisállat anatómiájának köszönhető. Ha kedvence bűzmirigyei rendellenesen vannak elhelyezkedve (általában túl alacsonyan vagy túlságosan belül), akkor a mirigyek önmagukban nehezen ürülhetnek.


 

Fibor granulátum 500g emésztési és bűzmirigy problémákraÚj generációs, innovatív támogatás kutyáknak és macskáknak a bűzmirigy és emésztési problémák kezelésében.

Kivigyümölcs koncentrátummal és hat rostforrással.

A fibor összetevőinek különleges kombinációja kivit és Psylliumot is tartalmaz, amely napjaink legnépszerűbb rostfajtája, ugyanis csökkenti a székrekedés előfordulását.

MEGNÉZEM

 

 

 

 

 

Termékek kutya betegségek szerint, hogy egyszerűbben megtalálja a megoldást a problémára: 

 

2020.05.24 14:19
Miről álmodik az eb?

A kutyák az emberek többségénél sokkal élénkebben álmodnak. Napközben sokszor inkább csak éber álomba merülnek a rövidebb szunyókálásaik során, melyből gyorsan felriadnak, ha valami megzavarja őket...

Giardia fertőzöttség kutyáknál, macskáknál

A giardia nem egy féreg, nem baktérium és nem vírus, mégis megfertőzheti a kutyát, macskát és sajnos minket is. De mégis mi az és mit tehetünk ellene?