Áttekintés, mi az ekcéma?

Az ekcéma , más néven dermatitis, olyan bőrbetegség, amely viszkető, irritált bőrfoltokat okoz. Az ekcéma sokféle lehet. Bizonyos esetekben válasz egy allergénre vagy irritáló hatásra , míg máskor nincs egyértelmű oka.

Az ekcéma esetében nincs standard kezelés, de a különféle vényköteles, vény nélkül kapható és természetes kezelések segíthetnek.

Az emberek évszázadok óta használják az aloe verát az irritált bőr megnyugtatására. Az aloe levelekben lévő tiszta gélből származik. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai ma is a vény nélkül kapható bőrápolási termékek népszerű összetevőjévé teszik.

Hogyan befolyásolja az aloe vera az ekcémát?

Köztudott, hogy antibakteriális és gomba ellenes hatásai vannak a gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal együtt, így különösen hasznos lehet az ekcémában szenvedők számára. Az irritált, sérült bőr hajlamosabb bakteriális és gombás fertőzésekre.

Az aloe vera poliszacharidokat és antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segíthetik a bőr regenerálódásának, gyógyulásának serkentését.

Tapasztalatok alapján az aloe vera segít más bőrbetegségekben, sérüléseknél is, beleértve:

 • pattanás
 • égés
 • szájherpesz
 • korpa
 • fagyás
 • kiütések
 • pikkelysömör
 • leégés

Az ekcéma sok ilyen betegséghez hasonló tüneteket okoz, így az aloe vera segíthet az ekcémában is.

img-banner - blankpixel_rickett_hl_middle_2854

Hogyan használhatom az aloe verát ekcéma esetén?

A kezeléséhez először segítsen a bőrének, hogy a lehető legtöbb hatóanyagot tudja felszívni, először kímélő szappannal és vízzel megtisztítva a területet. Ezután használjon magas aloe vera tartalmú koncentrátumot, várjon, amíg teljesen beszívódik a bőrébe.

LR aloe first aid elsősegély spray 400ml

Ha bőre kifejezetten sérült, rossz állapotú, használja a krém előtt az aloe vera elsősegély spray-t, és annak teljes megszáradása után krémezze csak be a bőrfelületet.

Naponta kétszer-háromszor alkalmazhatja az aloe verát a megkönnyebbülés érdekében, bár orvosa javasolhatja gyakrabban.

Milyen aloe terméket használjak?

Bár használhat közvetlenül az aloe vera leveléből nyert gélt, ez nem túl praktikus a mindennapokban. Rohanó életmódunkba ez nehezen beilleszthető. 

Fontos tény! A sokféle aloe növény közül a leghatékonyabb az Aloe Barbadensis, így olyan terméket érdemes keresni, amely ezt tartalmazza koncentrált formában!

Csak olyan aloe vera termékeket használjon, amelyek eredetét és előállítását független intézetek igazolták!
A leglényegesebb tanúsítványok közé tartozik pl. az Aloe Council (IASC – Nemzetközi Tudományos Aloe Tanács) tanúsítványa a növények biológiai termesztéséről, feldolgozásáról és értékesítéséről, valamint az egyéb, az adott országban használatos tanúsítvány a legkiválóbb minőség biztosítására, mint például a Fresenius Intézet pecsétje Németországban.

Ilyenek az LR Health & Beauty termékei.

img-banner - blankpixel_rickett_hl_thrdqtr_2866

Vannak mellékhatások?

Az aloe vera általában biztonságos, de néhány embernél enyhe égést és viszketést okozhat. Lehet allergiás az aloe verára.

Tehát, ha ki akarja próbálni az aloe vera használatát, akkor először tegyen keveset egy kis területre  tesztként. Figyelje bőrét az irritáció vagy az allergiás reakció jeleire a következő 24 órában. Ha nem észlel égést vagy viszketést, akkor nagyobb területre is felviheti.

Hagyja abba az aloe vera alkalmazását és hívja orvosát, ha úgy gondolja, hogy az ekcéma fertőzött. A fertőzött ekcéma tünetei a következők :

 • genny
 • fokozott gyulladás
 • fájdalom
 • fokozott bőrpír
 • forró megérinteni

Bár az aloe vera gyermekeknél és csecsemőknél is általában biztonságos, érdemes először megkérdezni a gyermekorvost, minden esetre.

 

Az aloe vera használata során továbbra is kerülnie kell az ismert ekcéma kiváltó tényezőket.


Echinacea hatása az immunrendszerre

Az Echinacea leginkább az immunrendszerre gyakorolt ​​jótékony hatásáról ismert.

Számos tanulmány megállapította, hogy ez a növény segíthet az immunrendszerének a fertőzések és vírusok leküzdésében.

 

 

2020.03.07 23:04
Sztívia a bűntelen édes íz

Stevia-Sztívia a természetes édesítőszer: Hogyan kell használni a steviat cukorpótlóként?

A Stevia használható asztali cukor helyett a kedvenc ételeiben és italaiban. Egy csipetnyi stevia por körülbelül egy teáskanál asztali cukorral egyenlő.