A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2022.02.19 19:06

Miért kell külön sampon a kutyámnak?

Miért kell külön sampon a kutyámnak?

Időnként még azokat a kutyáknat meg kell tisztítanunk, akik kegyetlennek és szokatlan büntetésnek érzik a fürdetést .Míg néhány rövid szőrű kutya megússza egy vizes öblítéssel, a legtöbb kutyának szüksége van samponra.

Miért van szükségük a kutyáknak saját samponra? Miért nem használhatjuk hozzá a saját samponunkat?

Nos, az emberi samponok károsíthatják a kutyák bundáját. A kutyasamponok elég gyengédek ahhoz, hogy megakadályozzák a természetes olajok eltávolítását a kutya bundájából, de elég erősek ahhoz, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket.

Az emberi hajra, bőrre tervezett samponok némelyike ​​irritálhatja a kutya bőrét, mert durvább szereket tartalmazhat. Ezért használjon kifejezetten kutyáknak szánt sampont.

Rengeteg fajta kutyasampon létezik, csakúgy, mint az emberi samponok. A legjobb módja annak, hogy kiderítse, melyikre van szüksége a kutyájának, ha tanácsot kér állatorvosától vagy kutyakozmetikustól.

Egyes kutyasamponokat bizonyos típusú szőrzethez tervezték, és vannak, amelyek kifejezetten kölyökkutyák számára készültek. Sok mindent meg kell fontolni!

Íme néhány kutyasampon, amelyet keresnie kell:

  • Nincs több könnyezés: Ahogy nálunk vannak babasamponok, úgy nagyon gyengéd kiskutya samponok is kaphatók.
  • Világosítás/fehérítés: Olyan kutyáknak valók, akiknek fehér a szőre. Náluk ezekkel a samponokkal lehet leginkább elérni a csillogó fehér bundát.
  • Vízmentes vagy öblítésmentes: Száraz sampon vagy púder használata minimálisan eltávolítja a szennyeződéseket, de csak gyors beavatkozásra szolgálnak. Kutyája nem lesz túl tiszta, és néhány nappal később a bundája még piszkosabbnak vagy ragadósabbnak tűnhet, mint használat előtt.
  • Szagtalanítás: Ezek a samponok kiválóak olyan kutyának, aki éppen beledörgölődzött egy döglött rágcsálóba vagy friss ürülékbe. 

Gyógyhatású samponok, bőr vagy szőrproblémák esetére

A gyógyhatású samponok segíthetnek bizonyos problémák kezelésében – például segítenek távol tartani a bolhákat, enyhíteni a viszketést allergia esetén vagy meggyógyítani a különböző bőrproblémákat. Használatuk azonban sokkal nehezebb, mert ahhoz hogy hatékonyak legyenek, a legtöbbjüknek tíz percig a kutyán kell maradnia, mielőtt leöblítené.

Íme néhány fajta gyógysampon kutyák számára:

  • Bolha és kullancs : Ezek a samponok segítenek távol tartani a parazitákat. Egyesek a tetvek ellen is hatásosak.
  • Hipoallergén : Ha kutyája allergiás , vagy érzékeny az illatanyagokra vagy a szokásos samponok egyéb összetevőire, keressen ezek közül a samponok közül.
  • Viszketés elleni : Ezek a samponok viszketés- és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a hidrokortizon vagy a lidokain. 
  • Vényköteles: Egyes állapotok, például rüh esetén állatorvosa gyógyszeres sampont írhat fel a kezelés részeként.

Miért fürödjön a kutya?

Amellett, hogy tisztán tartja a kutyája szőrét, a fürdés is segít megőrizni a kutya egészségét és parazitamentességét. Bár a fürdés minden kutya számára fontos, nem mindegyiket kell ugyanolyan gyakorisággal fürdeni – olyan tényezők, mint a fajtájuk, a szőrük és a környezetük, mind befolyásolják a fürdések közötti megfelelő időközt. 

Fürdetési tanácsok:

A víznek elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy kutyája kényelmesen érezze magát, és a munkát is elvégezze; hidegebb víz nem is tisztít. (Ha nem szeretne egy hideg fürdőt, gondoljon arra, hogy kedvence sem szívesen venné.)

Először tesztelje a vizet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy langyos. Ezután jó alaposan vizezze be a kutyus bundáját, ne használja a sampont szárazon!

Ezután samponozza meg kedvencét, ügyelve arra, hogy elkerülje az érzékeny területeket, beleértve a szemét és az arcát. A sampont habosra dolgozzuk, szükség szerint adjunk hozzá vizet. Masszírozza a kutyust, miközben a samponozza, ugyanúgy, ahogy a saját fejünket masszírozuk hajmosáskor. Hagyja a sampont néhány percig a kutya bundáján, majd alaposan öblítse le vízzel.

Függetlenül attól, hogy hol fürdeti a kutyáját – bent vagy kint –, fontos, hogy törölközővel szárítsa meg. A vastagabb szőrű kutyákat alaposan meg kell szárítani, hogy elkerüljük a nedves foltok kialakulását az aljszőrzetben, ami "hotspot"-okhoz vezethet. Ez egy gyakori kutyabőr-betegség, más néven akut nedves dermatitisz; sebeket és fájdalmat okozhat, ugyanúgy, mint ahogy az is, ha nem öblítik ki alaposan a sampont!