Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kutya ápolás, sampon, fésü

Időnként még azokat a kutyáknat meg kell tisztítanunk, akik kegyetlennek és szokatlan büntetésnek érzik a fürdetést .Míg néhány rövid szőrű kutya megússza egy vizes öblítéssel, a legtöbb kutyának szüksége van samponra.

Miért van szükségük a kutyáknak saját samponra? Miért nem használhatjuk hozzá a saját samponunkat?

Nos, az emberi samponok károsíthatják a kutyák bundáját. A kutyasamponok elég gyengédek ahhoz, hogy megakadályozzák a természetes olajok eltávolítását a kutya bundájából, de elég erősek ahhoz, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket.

Az emberi hajra, bőrre tervezett samponok némelyike ​​irritálhatja a kutya bőrét, mert durvább szereket tartalmazhat. Ezért használjon kifejezetten kutyáknak szánt sampont.

Rengeteg fajta kutyasampon létezik, csakúgy, mint az emberi samponok. A legjobb módja annak, hogy kiderítse, melyikre van szüksége a kutyájának, ha tanácsot kér állatorvosától vagy kutyakozmetikustól.

Egyes kutyasamponokat bizonyos típusú szőrzethez tervezték, és vannak, amelyek kifejezetten kölyökkutyák számára készültek. Sok mindent meg kell fontolni!

Íme néhány kutyasampon, amelyet keresnie kell:

  • Nincs több könnyezés: Ahogy nálunk vannak babasamponok, úgy nagyon gyengéd kiskutya samponok is kaphatók.
  • Világosítás/fehérítés: Olyan kutyáknak valók, akiknek fehér a szőre. Náluk ezekkel a samponokkal lehet leginkább elérni a csillogó fehér bundát.
  • Vízmentes vagy öblítésmentes: Száraz sampon vagy púder használata minimálisan eltávolítja a szennyeződéseket, de csak gyors beavatkozásra szolgálnak. Kutyája nem lesz túl tiszta, és néhány nappal később a bundája még piszkosabbnak vagy ragadósabbnak tűnhet, mint használat előtt.
  • Szagtalanítás: Ezek a samponok kiválóak olyan kutyának, aki éppen beledörgölődzött egy döglött rágcsálóba vagy friss ürülékbe. 

Gyógyhatású samponok, bőr vagy szőrproblémák esetére

A gyógyhatású samponok segíthetnek bizonyos problémák kezelésében – például segítenek távol tartani a bolhákat, enyhíteni a viszketést allergia esetén vagy meggyógyítani a különböző bőrproblémákat. Használatuk azonban sokkal nehezebb, mert ahhoz hogy hatékonyak legyenek, a legtöbbjüknek tíz percig a kutyán kell maradnia, mielőtt leöblítené.

Íme néhány fajta gyógysampon kutyák számára:

  • Bolha és kullancs : Ezek a samponok segítenek távol tartani a parazitákat. Egyesek a tetvek ellen is hatásosak.
  • Hipoallergén : Ha kutyája allergiás , vagy érzékeny az illatanyagokra vagy a szokásos samponok egyéb összetevőire, keressen ezek közül a samponok közül.
  • Viszketés elleni : Ezek a samponok viszketés- és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a hidrokortizon vagy a lidokain. 
  • Vényköteles: Egyes állapotok, például rüh esetén állatorvosa gyógyszeres sampont írhat fel a kezelés részeként.