A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Egészségünkről, problémáinkról...
2021.01.11 08:52

Mi az a Pu-erh tea és miért jó?

Mi az a Pu-erh tea és miért jó?

Soha ne üres gyomorra igya a pu-erh teát! A szénhidrátok emésztéséhez egy, a fehérjékéhez kettő, a zsírokéhoz 3-4 órára van szükség. A tea hatóanyagai felgyorsítják ezeket a folyamatokat.

Mi az a pu-erh tea?

A pu-erh tea - vagy a pu'er tea - egy egyedülálló típusú fermentált tea, amelyet hagyományosan a kínai Yunnan tartományban készítenek. A „vad öreg fa” néven ismert fa leveleiből készül, amely itt növekszik.

Bár vannak más típusú erjesztett teák, mint a kombucha, a pu-erh tea azért más, mert maguk a levelek fermentálódnak, nem pedig a főzött tea .

Sokan azért isznak pu-erh teát, mert az nem csak a tea, hanem az erjesztett ételek egészségügyi előnyeit is biztosítja.

A pu-erht a kínai közvélekedés gyógyszerként tartja számon. Általában az öregedés ellenszereként tartják nyilván, kiemelik gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, a központi idegrendszert stimuláló hatását.

Fermentáció

A nyers Pu-erh esetében a kezdeti feldolgozás a friss tea levelek természetes fonnyasztásával kezdődik, a szárítás megkezdéséhez, a levelek pörkölésével a szárítás folytatásához és a növényi enzimek denaturálásához, a levelek hengerléséhez a további nedvesség eltávolításához, és végül a szárítási folyamatot közvetlen napsugárzás fejezi be.

A fermentált tea egyedülálló a mikrobiális erjedési folyamat miatt, amely több hónaptól sok évig is eltarthat.

Fogyasztó hatása:

Gazdag fehérjeépítő taurinban, amely szabályozza a fogyasztóhormonok termelődését. Tele van saponinnal is, amely segít a zsírok lebontásában. Olajai elveszik az étvágyat, keserűanyagai pedig fokozzák az emésztést.

Soha ne üres gyomorra igya a pu-erh teát! A szénhidrátok emésztéséhez egy, a fehérjékéhez kettő, a zsírokéhoz 3-4 órára van szükség. A tea hatóanyagai felgyorsítják ezeket a folyamatokat.

A pu-erh egyéb jótékony hatásai:

  • elősegítheti a zsír felhalmozódásának csökkentését, megelőzheti vagy visszafordíthatja a máj elzsírosodását
  • számos állatkísérlet igazolta, hogy a pu-erh tea javítja a vér zsírszintjét, azaz csökkenti a káros koleszterin szintjét
  • a fermentáció során keletkező probiotikumok segítenek kiegyensúlyoznia vércukorszintet
  • a pu-erh teát erjesztik, így egészséges probiotikumokat - vagy hasznos bélbaktériumokat - is bevihet a szervezetébe.

Lehetséges nem kívánt hatások:

A pu-erh tea legtöbb mellékhatása koffeintartalmából származik. A főzés erősségétől függően a pu-erh tea csészében 30–100 mg koffeint tartalmazhat.

 

TOVÁBB A PU-ERH TEÁHOZ >>>>

 

 

Apotheke - Pu-Erh Tea Ananásszal, 20 filter - Premier Selection

2021.01.01 19:12
Cél az egészséges testsúly

A motiváció meghozza a kívánt eredményt


Egy diéta akkor jó, ha működik. A Body Mission valóban működik – a finom ételek igazi élvezetet jelentenek, a személyi tréner pedig újra és újra motivál. Rendszeres motiváló üzenetekkel, pontos utasításokkal, hasznos tippekkel és változatos étrenddel megkönnyíti a diétát. A közösség tagjai, az ínycsiklandó receptek, a fitness videók és a saját súlykövetés folyamatosan motivál, amíg eléred a célod.

2020.12.28 08:09
Ételek glikémiás indexe

Miért hasznos a glikémiás indexek figyelembe vétele? 

    1. Cukorbetegség elkerülésében, kezelésében rendkívül nagy a jelentősége
    2. Ha fogyni szeretne vagy súlymegtartás a cél, ebben jelentős segítség, ha figyelembe vesszük az étkezéseknél az ételek vércukorszintre való hatását.
Echinacea hatása az immunrendszerre

Az Echinacea leginkább az immunrendszerre gyakorolt ​​jótékony hatásáról ismert.

Számos tanulmány megállapította, hogy ez a növény segíthet az immunrendszerének a fertőzések és vírusok leküzdésében.

 

 

A fogyás és a vércukorszint kapcsolata
A szervezet vércukorszintjét egy 2 púpú teveként lehet elképzelni, reggel magas, délben alacsony, és este ismét magas.
Reggel és este amikor a vércukorszintünk magas, olyan ételeket érdemes enni, amely hosszú ideig stabilan tartja a vércukorszintet. 
2020.12.01 13:28
Kolosztrum vagy föccstej
Colostrum és AZ IMMUNOGLOBULIN
A folyékony colostrum tartalmaz egy egészen különleges enzimet, a telomerázt, amelyet szakemberek az „örök élet enzimjének” is neveznek. Sejtosztódáskor védi a sejteket, meghosszabbítva ezzel élettartamukat. A colostrum az egyetlen ismert anyag, amely tartalmazza a telomeráz enzimet.
Ekcéma kezelése külsőleg, természetesen

Az Aloe Vera alkalmazása ekcéma esetén