A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Egészségünkről, problémáinkról...
2020.09.22 19:51

Az aloe vera ereje

Az aloe vera ereje

Az aloe vera története páratlan.

Évezredek óta és minden kontinensen gyűjtik a pozitív tapasztalatokat erről a
rendkívüli gyógynövényről. Az aloe vera külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt rendkívül hasznos.


Már az ókorban is ismerték enyhítő és gyógyító tulajdonságait:
➛ bőr- és égési sérüléseknél
➛ gombák és paraziták ellen
➛ gennyes fekélyeknél
➛ migrén esetén
➛ leégésnél és számos egyéb bőrproblémánál


Még az utóbbi évszázad kezdetéig az aloe vera orvosi körökben is elismert és nagyra becsült gyógynövény volt. Csak a vegyipar és a gyógyszeripar elterjedésével szorult ki ideiglenesen ez a „természetes gyógyszertár”. Ám 5000 év aloe vera tapasztalata olyan tudásmennyiséget eredményezett, ami tartósnak bizonyult.

aloe-vera italMi teszi azonban az aloe verát annyira különlegessé?


Ez a kérdés az aloe vera összetevőihez vezet minket. Itt ugyanis jelentős különbséget tapasztalhatunk az egyéb gyógyhatású szerekhez képest.

Az aloe vera a természet egész gyógyszertárát foglalja magába! Ugyanis a tudomány eddig több
mint 150, az emberi szervezet számára hasznos összetevőt talált benne.
A lista A-tól (alanin) T-ig (tirozin) terjed. Egyes összetevők csak csekély koncentrációban vannak jelen, és épp ebben rejlik az aloe titka: nem egy bizonyos hatásáról van szó, hanem az összes anyag együttese az, ami az aloe vera számos pozitív hatását lehetővé teszi. A tudomány ezt szinergetikus hatásként említi.

 

Aloe vera – a sivatagi liliom


Egy mélyen a földben lévő középpontból kiindulva az aloe vera karvastagságú, húsos levelei minden égtáj felé növekednek. A közepéből erős, rikító sárga
virágzat növekszik merőlegesen a sivatagi nap irányába.
Talán ez az impozáns jelenség volt az, ami az embereket már évezredekkel ezelőtt arra késztette, hogy kipróbálják az aloét.

 

Minél több kutatás folyik, annál inkább igazolódik a természetes gyógyászat gazdag tapasztalati kincse.


A nép ajkán az aloe vera hatását gyakorta „a négy S” használatával írják le:
➛ savtalanítás
➛ salaktalanítás
➛ soványítás ill. zsírtalanítás
➛ semlegesítés, azaz méregtelenítés


Ezen különböző pozitív hatások alapja egy közös hatásmechanizmus. Ez a hatásmechanizmus a hajszálerek egészséges és normális belső átmérőjének helyreállítása azokon a területeken, ahol ezek a véredények a stressz, a hibás táplálkozás és a környezeti terhek következtében beszűkülnek. A hajszálerek egészséges és normális belső térfogatának a helyreállítása az aloe vera legfontosabb hatása.

 

Az aloe vera pozitív hatásai az összes alkotórész, összetevő együttműködéséből ered, vagy másként kifejezve: az összetevők úgy dolgoznak együtt, mint egy zenekar tagjai!

 

Néhány példa:
Acemannan:
➛ aktiválja a szervezet védőrendszerét
➛ hozzájárul a sejtek regenerálódásához
➛ méregteleníti a testet
Fitoszterolok:
➛ a vércukorszintre és a koleszterinszintre való hosszú távú
hatásért felelősek
Poliszacharidok
➛ erős antioxidánsok, védik a szívet és a véredényeket a
szabad gyökökkel szemben
Nyom- és ultra-nyomelemek
➛ élelmiszerekben ritkán előforduló elemek, mint pl. a
gallium vagy a titán, amelyeknek fontos szerepük van az
anyagcserében


Mindezen anyagok természetes eredetűek, és nem a hagyományos értelemben vett gyógyszerek. Az aloe vera belülről segít a szervezetnek az egészségessé válásban. Vagy ahogyan a híres orvos, Hippokratész olyan szépen mondta:
„Az orvos segít, azonban a természet gyógyít.”

 

Az aloe vera alkalmazására néhány egyszerű szabály érvényes:


Az aloe verát érdemes hosszú időn keresztül fogyasztania!
A pozitív hatások csak több hétig tartó öngyógyító folyamat után lesznek érezhetők. Az aloe vera italokat ezért legalább 6 hónapon keresztül naponta érdemes inni.


A méreganyagok és a salak eltávolítása az oka annak, hogy bizonyos esetekben az aloe vera terápia kezdetén
úgynevezett „elsődleges rosszabbodás” következik be.

Ezért vegye figyelembe a következőt:
minél súlyosabb a betegség, annál lassabban kezdje a terápiát.
Ha az aloe verát súlyos, idült betegségnél akarja használni, akkor jelentősen kisebb adaggal kezdje a terápiát, pl. 3 x 5 ml naponta, majd 4-6 héten át fokozza az adagot napi 3 x 30 ml-re.

 

Az aloe vera időközben egyre több alkalmazási területet hódított meg a mai kor népbetegségeinek a leküzdésében. Ezekhez tartoznak elsősorban:

  • A szív, a keringés és az érrendszer megbetegedései. Mindazon esetekben, ahol az érrendszert magas vérnyomás, érelmeszesedés, magas vércukorszint- és zsírháztartás-értékek terhelik, vagy ezek huzamosabb időn keresztüli fennállása miatt már érrendszeri károsodás áll fenn, az aloe vera vitális italt folyamatosan ajánlatos fogyasztani.
  • Idült gyulladásos megbetegedések, a gyomor-bél traktus betegségei: Sokan szenvednek az érzékeny gyomor- és bélrendszerük miatt,sőt idült gyomor- és vastagbélgyulladásuk is van (morbus crohn,colitis ulcerosa) – ezekben az esetekben is javasolják az aloe vera hosszú távú fogyasztását mérsékelt adagokkal kezdve, majd az adagot fokozatosan növelve.
  • Allergiák, bőrbetegségek, neurodermitisz: Mivel ebben az esetben szintén hosszadalmas, sőt idült
  • folyamatokról van szó, ezért ajánlott az aloe vera tartós fogyasztása az adag fokozatos növelésével. Ugyanez érvényes egyéb idült megbetegedésekre.

 

LR Aloe Vera mézes ivógél 1000mlA sikeres alkalmazás feltétele az aloe vera fogyasztásának időtartama és rendszeressége, valamint az aloe vera termék minősége.

 

Csak olyan aloe vera termékeket fogyasszon, amelyek eredetét és előállítását független intézetek igazolták!
A leglényegesebb tanúsítványok közé tartozik pl. az Aloe Council (IASC – Nemzetközi Tudományos Aloe Tanács) tanúsítványa a növények biológiai termesztéséről, feldolgozásáról és értékesítéséről, valamint az egyéb, az adott országban használatos tanúsítvány a legkiválóbb minőség biztosítására, mint például a Fresenius Intézet pecsétje Németországban.

 

A hatékonyság további növelése méz hozzáadásával érhető el.
Már történelmi forrásokban is említették a méz hozzáadását, mivel nem csupán az íz javításáról van szó, hanem a méz az aloe vera összetevőinek jótékony hatását is támogatja. Romano Zago brazil ferences szerzetes régi receptúrák tanúsága szerint kísérletek során felfedezte, hogy méz hozzáadása igen erősen fokozza az aloe vera összetevőinek a hatását. Ezt a tényt idő közben tudományosan is ellenőrizték és igazolták. Az aloe vera ivó gél ideális hozzáadott méztartalma kb. 9%.

 

 

Echinacea hatása az immunrendszerre

Az Echinacea leginkább az immunrendszerre gyakorolt ​​jótékony hatásáról ismert.

Számos tanulmány megállapította, hogy ez a növény segíthet az immunrendszerének a fertőzések és vírusok leküzdésében.

 

 

2020.03.07 23:04
Sztívia a bűntelen édes íz

Stevia-Sztívia a természetes édesítőszer: Hogyan kell használni a steviat cukorpótlóként?

A Stevia használható asztali cukor helyett a kedvenc ételeiben és italaiban. Egy csipetnyi stevia por körülbelül egy teáskanál asztali cukorral egyenlő.