A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2017.09.28 13:10

Bolha a lakásban, hogy kerül oda és mit tudunk tenni

Bolha a lakásban, hogy kerül oda és mit tudunk tenni a viszkető, fájdalmas bolhacsípések ellen?

 

Hogy kerülhet bolha a lakásba? 

Sajnos még a legtisztább, rendezett otthonokba is befurakodhat ez az ugri-bugri élősködő. Legkönnyebben a háziállatok bundáján utazva,...

 

 

Bolha a lakásban, hogy kerül oda és mit tudunk tenni a viszkető, fájdalmas bolhacsípések ellen?

 

Hogy kerülhet bolha a lakásba? 

Sajnos még a legtisztább, rendezett otthonokba is befurakodhat ez az ugri-bugri élősködő. Legkönnyebben a háziállatok bundáján utazva, azonban gyakran még ez sem kell hozzá, akár mi magunk is észrevétlenül magunkkal vihetjük otthonunkba a bolhát a cipőnk talpán, vagy egyéb ruhadarabokon.

A bolha megjelenésének tehát egyáltalán nem feltétele, hogy háziállat legyen otthon. Kutya, macska nélküli lakásban épp úgy előfordulhat.

A bolhát szokás a gazdatestről elnevezni, vagyis aszerint, hogy kinek a vérét szívja. Így létezik kutyabolha, macskabolha, stb.  és emberbolha is. De a legtöbb bolha szükség esetén többgazdás, azaz emberből, és más állatból is szívesen szív vért.

Ha már bekerült valahogy a lakásba a bolha, akkor most egy elképesztő adat: a bolhák jelentős része, mintegy 95 %-a a lakásban – a szőnyeg bolyhaiban, a takaró szöveteiben, a parketta repedéseiben, heverőkön, a kutyaházban, az autóban a gyerekülésben és még ki tudja hol! – megbújva él. Az állaton csak mindössze 5 %-uk található!

A bolhák apró méretű, fekete-sötétbarna színű élősködők, a szőrszálak között megbújva, legtöbbször házi emlősállataink vérével táplálkoznak. Rendkívül gyors mozgásra képesek, így a gazdi legtöbbször nem is a bolhával, hanem a szőrszálak közt „hátrahagyott” bolhaürülékkel (emésztett vér) találkozik. Csípésük kellemetlen viszkető érzéssel jár.

A bolha ezen kívül, ha olyan ideális körülményeket talál, mint egy meleg lakás bolyhos szőnyege, és tápláléka is van, akár kutya, macska vagy ember szolgáltatja számára ezt, rendkívül gyorsan szaporodik. Egyetlen nőstény bolha naponta 30-50 petét rak. A nőstény a gazdaállatra rakja petéit, amelyek néhány óra elteltével általában leesnek a gazdaállatról és a környezetbe kerülnek. A petékből néhány nap múlva kikelnek a lárvák, és minden lehetséges búvóhelyre beférkőznek, beleértve az apró repedéseket, párnákat, és a szőnyegek szálait is. 

A bolhacsípéseket magunkon leginkább arról ismerhetjük fel, hogy piros, kissé a bőrből kiemelkedő, égő, viszkető csípéseket találunk a hasunkon, combokon vagy bokán, rendszerint egymástól csupán 1-2 cm-re többet is, kis területre koncentráltan.

Mit tehetünk, ha kiderült, valóban bolha fészkelte be magát otthonunkba?

Elsődleges, amennyiben van otthon, a háziállatok bolha ellenes kezelése. De figyelem, számos, kutyákon nagy biztonsággal alkalmazható parazitaellenes készítmény a macska halálát is okozhatja, ezért mindig érdemes megfelelő forrásból, akár állatorvostól beszerezni ezeket a készítményeket.

Fontos még a lakás, a kisállat környezetének teljes, alapos takarítása. A porszívó nagyon nagy fegyver ilyenkor a kezünkben, azonban a porzsák tartalmát ne felejtsük el megsemmisíteni!

Végül a fertőtlenítés! Ez a mosható felületeken viszonylag egyszerű, de valahogy a szőnyegek, ágyak, kárpitozott felületek hatékony, bolha ellenes kezelését is meg kell oldani, hiszen pont itt található a peték, lárvák legnagyobb része. Erre nyújt megoldást a Flee háztartási bolhaspay!

 

 

Flee háztartási bolhaspray: a háztartásban bárhol alkalmazható, ha bolhafertőzöttség gyanúja merül fel. Óvja családját a csípésektől!

Megrendeléshez kattintson a képre vagy ide

Főbb jellemzők:

 

- NEM TOXIKUS
- HATÉKONY
- TELJESEN BIZTONSÁGOS
- SZÍNTELEN ÉS SZAGTALAN

Felnőtt bolhákkal, és azok összes fejlődési alakjával (pete, lárva, báb és imágó), szemben is hatékony.

 A 0,4%-os  dimeticon tartalmú spray a bolhák és atkák fejlődési alakjai  szempontjából egy ragacsos csapdaként működik. A felnőtt bolhák 3 percen belül, a lárvák 10 percen belül mozgásképtelenek lesznek. A bábok ugyan továbbfejlődnek, de nem képesek kibújni és ezzel megszakad a bolha életciklusa.

A kezelés után a Flee hatását legalább 6 napig megőrzi a kárpitban, mozgásképtelenné téve az oda kerülő felnőtt bolhákat és a lárva alakokat is. Az alkalmazást követően a környezet akár 9 héten keresztül bolhamentes maradhat, ezért ismételt alkalmazása 6-9 hetente ajánlott.

Toxicitása alacsony, Szájon át felvéve sem mérgező más állatfajok számára. Alkalmazása hüllők, halak és növények szempontjából is biztonságos. Orális, vagy külsőleges alkalmazást követően a bélcsatornából, vagy a bőrfelületről nem szívódik fel.

Megrendeléshez kattintson a képre vagy ide