Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kölyök cicáknak

Száraztápok, konzervek, alutasakos eledelek kölyökmacskák, kiscicák etetéséhez. Prémium minőségű macskatápok a kölykök egészséges fejlődéséért.

A kölyök macska számára készített prémium táp, konzerv vagy alutasakos eledel az optimális választás, ha egészséges, boldog macskát szeretne nevelni, mert ezek a prémium minőségű macskatápok kifejezetten az intenzív kölyökmacskák etetési igényeinek megfelelően vannak összeállítva.


15termék 115
15termék 115

A kölyök macskák első tápláléka az anyatej, melyet kb. 6-7 hetes korukig fogyasztanak. Ez nagyon fontos a kiscicák számára, egyrészt mert ez az a táplálék, melyet képesek elfogyasztani, megemészteni, másrészt, mert az anyatejnek pontosan olyan az összetétele, melyre szüksége van egy ilyen pici cicának. Harmadrészt, nagyon fontos, hogy az anyatejen keresztül megkapja a kiscica azokat az ellenanyagokat (immunglobulinokat), melyek biztosítják számára a megfelelő védelmet a kórokozókkal szemben ebben a korai, törékeny életkorban.

Az anyától kapott immunitás az élet első néhány hetében fokozatosan csökken. Egy antioxidánsokban gazdag speciális kölyöktáp elősegíti az ellenanyagok termelődését a kismacska szervezetében. Nagyjából 9 hetes korban kell felkeresni a kiscicával az állatorvost és beadatni az első védőoltásokat és elvégezni a féregtelenítő kezelést is. Állatorvosával beszélje meg a cica legmegfelelőbb védőoltási programját!

 

A jó minőségű, kölyök macskák számára készült eledel megfelelő mennyiségben tartalmazza az egészséges növekedéshez szükséges tápanyagokat (fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, ásványi anyagokat, vitaminokat), illetve a még gyenge immunrendszer védelme érdekében prebiotikumokat és antioxidánsokat.

Nem ajánlatos kizárólag hússal, illetve májjal etetni a cicákat, mert ugyan alapvetően húsevők, azonban az ilyen jellegű, egyoldalú táplálás komoly betegségekhez, fejlődési rendellenességekhez vezet.

A cicák naponta többször, akár öt-hatszor esznek keveset, nem szabad túltáplálni, tartsuk be a táp gyártók ajánlását, azonban érdemes számukra a gyakori eleségfelvételt biztosítani a komfortérzetükhöz.

A kölyök macska számára készített prémium táp, konzerv vagy alutasakos eledel az optimális választás, ha egészséges, boldok macskát szeretne nevelni.

 

A kölyök tápokról 10-12 hónapos korban kell áttérni a felnőtt macska eledelre. A tápváltás legyen fokozatos.