A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2021.08.15 19:18

Kölyök kutya etetése

Kölyök kutya etetése

„Mivel etessem a kiskutyámat?” „Milyen gyakran etessem a kiskutyámat?” „Mikor váltsak a kölyökkutyáról a felnőtt kutyaeledelre?”

A kölyköknek kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és erősek legyenek...

A kölyökkutya fejlődésének első évében az egyik legfontosabb része a megfelelő táplálás mind fizikai, mind mentális szempontból.

Megalapozza egészségi állapotukat és táplálkozásukat egész életükben.

A jó hír az, hogy a kölyök kutyáknak szánt eledelek nagy választékával, némi elkötelezett kutatással és állatorvossal való konzultációval könnyű olyan kutyaeledelt találni, amely megfelel a növekvő kölyök igényeinek és a Gazdi költségvetésének is.

 

 

Tehát hol is kezdjük?

 

„Mivel etessem a kiskutyámat?”

„Milyen gyakran etessem a kiskutyámat?”

„Mikor váltsak a kölyökkutyáról a felnőtt kutyaeledelre?”

 

 

Mivel etessem a kiskutyámat? 

Először is vegye figyelembe a kölyök fajtáját és méretét. A kis- és nagytestű kölykök eltérő növekedési és táplálkozási igényekkel rendelkeznek.

A kistestű kölykök kilenc -tíz hónapos korukban elérhetik teljes felnőtt méretüket. Míg egy nagy fajtájú kiskutya növekedése tovább tarthat, tizenöt és huszonnégy hónap között. 

A kölyök etetése függ még a konkrét fajtától is, ugyanis léteznek fajtákra jellemző betegségek, igények, melyeket figyelembe kell venni, ezeket érdemes az állatorvossal és a kiskutya tenyésztőjével is átbeszélni.

Ezenkívül a kiskutyaeledel különféle „típusokban” kapható, mint például a száraz, félig nedves, nedves konzerv, liofilizált, nyers, frissen készített. 

Függetlenül attól, hogy milyen opciót választ, ne felejtse el elolvasni a teljes összetevő listát. Csakúgy, mint saját ételeinknél törekedni kell rá, hogy természetes alapanyagokból készült kutyaeledeleket választani.

Milyen gyakran kell etetnem a kiskutyámat?

A kiskutya etetési üteme gyorsan frissül az első évben! Az etetést lebontottuk a kölyök különböző növekedési fázisai alapján. 

Általában körülbelül négy hetes korban kezdődik az elválasztás és a hozzátáplálás az anyatejhez egyre inkább a szilárd eledel felé tolódik el. Kezdetben a kölyök etetési ütemtervét a gyors fejlődés alapján határozzuk meg. A kölyöknek gyakrabban, kisebb etetésekre van szüksége a nap folyamán. A kölyök etetési ütemtervének megtervezésekor kezdje el három -négy kisebb adaggal történő etetést a kiskutya hazavitelétől kezdve egészen tizenkét hetes koráig.

 

Három hónapos korban, ha a kiskutya addig naponta négyszer evett, akkor három étkezésre állíthatja be egészen hat hónapos koráig, vagy méretétől és fajtájától függően rövidebb ideig. Ebben a szakaszban a kiskutya elveszíti kölyök jellegét és kerek pocakját. Elkezdi kifejleszteni érett tulajdonságait! Ha aggódik amiatt, hogy a kölyök soványnak vagy túlsúlyosnak tűnik, beszéljen állatorvosával a kiskutya etetési ütemtervének beállításával kapcsolatban!

 

Hat hónapos kortól egy éves korig csökkentheti a kutya kölyök etetési idejét napi kettőre! A kiskutya ezt jelezheti is azzal, hogy a nap bizonyos szakaszaiban nem annyira érdeklődik az evés iránt, mint korábban. 

Mikor váltsam át a kutyusomat felnőtt kutyaeledelre?

Ezek után, kistestű fajtáknál 10-12 hónapos kortól, nagy testűeknél 12-14 hónapos kor körül át lehet állni a felnőtt kutyatápokra.

 

Áttérés az új kutyatápra?

Az áttérés az új tápra mindig legyen fokozatos, hogy ne terheljük túl a kutya emésztőrendszerét. Körülbelül egy hétig keverve kell adni a régi és az új tápot. Eleinte a régi legyen nagyobb arányban a keverékben majd fokozatosan érdemes növelni a napi adagban az új táp mennyiségét.