Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Tápok, eledelek

Áruházunkban prémium, szuperprémium minőségű kutyatápot, kutyaeledeleket forgalmazunk.

Miért? Mert a legfontosabb a minőség, ha kutyatápról van szó. Ahhoz, hogy egy kutya egészséges, kiegyensúlyozott életet élhessen az alap a táplálás. A megfelelő összetételű, minőségű kutyatáp, kutyaeledel etetésével tudjuk csak fedezni mindazt a szükségletet, melyre bármely életkorban a kutyának szüksége van. 

Áruházunkban pontgyűjtő rendszerrel is igyekszünk a Gazdik kedvében járni, így ha Ön elégedett az első vásárlásával, és visszatér hozzánk, kedvezményesen van módjában vásárolni a webshopunkban.

Milyen a jó kutyatáp, kutyaeledel?

A megfelelő kutyatáppal a kutya egészségesebb, energikusabb lesz, a Gazdi örömére a bélsár, "kutyapiszok" pedig kevesebb. Arról nem is beszélve, hogy egy igazán jó minőségű kutyatáp etetése során észrevehetően kevesebbet kell adni belőle a kutyának, mert nincsen tele emészthetetlen ballasztanyagokkal, amelyek a térfogatát növelik ugyan a kutyakajának, de a tápértékét nem.

A felnőtt kutyák szükségleteinek leginkább az alábbi összetételű kutyaeledel felel meg: 18-24% nyersfehérje, 8-13% nyerszsír, 4-7% nyershamu, 2-4% nyersrost.

A kölyök, szoptatós, vemhes vagy idős kutyák szükségletei ettől eltérőek.

Áruházunkban kizárólag megbízható, optimális összetételű kutyaeledeleket forgalmazunk.

Az olcsóbb, gyengébb minőségű kutyatápokból lehet, hogy több fogyna az áruházban, de nem ez a cél! A nálunk kapható kutyatáp kizárólag olyan minőséget képviselhet, amit jó szívvel tudunk ajánlani!

Kutyatápok, kutyaeledelek, prémium, szuperprémium minőségű száraz kutya táp, konzerv, nedves táp, kölyökkutyának, felnőtt kutyának, idős kutyának, speciális, diétás tápok...

1. Unalmas-e, ha mindig ugyanazt a tápot eszi a kutya?

Nekünk, embereknek furcsa lenne, ha mindig ugyanazt kellene ennünk, de a kutya számára, ha már sikerült eltalálni a legalkalmasabb kutyatápot, cseppet sem unalmas, inkább sokkal kedvezőbb, mint állandóan váltogatni a kutyakaját. Pont a gyakori tápváltásoktól szokott inkább híg széklet és emésztési probléma kialakulni.

2. Mennyi idő alatt kell elfogynia a szárazeledelnek a tálból?

Ahogy mi is különböző tempóban eszünk, úgy bizonyos határokon belül a kutyánknál is normális ez. Vannak, aki lecsapnak az eledelre és van olyan kutya, amelyik kényelmesen eszi meg a tápot. A túl gyors, habzsoló evés néha okozhat problémákat, erről itt olvashat.

Amennyiben túl lassan, 10-15 percnél tovább tart az evés, száraztáp esetén, adódhat lustaságból, elkényeztetésből, de jelezhet problémát is, ínygyulladás, száj vagy fogprobléma, nyelési nehézség...stb.

3. Fontos-e, hogy legyen víz a kutya közelében a száraztáppal való etetés során?

IGEN! Rendkívül fontos! A száraztáp a kutya gyomrában nedvességet vesz fel, megduzzad. Szükséges a bőséges ivóvíz, ahhoz, hogy a száraztáp emésztése minél jobb legyen.

4. Szükséges-e hipoallergén táppal etetni a kutyát?

Nem, amennyiben nincs táplálékallergiára utaló jel. Pusztán azért, mert divatos, vagy ezt halljuk a környezetünkből, amennyiben nincs problémája például a csirkével a kutyusnak, nyugodtan adhatunk neki olyan tápot, amely tartalmaz csirkehúst vagy gabonát.

5. Mi a legjobb módja a tápváltásnak?

Amennyiben valamilyen okból úgy dönt, szeretne új száraztápra váltani kutyája etetése során, tegye ezt fokozatosan. Keverje az új tápot a régihez, folyamatosan növekvő arányban, körülbelül egy hét alatt így lecserélve a régi tápot az újhoz. Így van ideje a kutya emésztőrendszerének alkalmazkodni az új eledelhez és nagy eséllyel elkerülhető a tápváltással gyakran együtt járó hasmenés. Ha mégis előfordul, nem kell megijedni, egyeltalán nem biztos, hogy gond van az új táppal, adjunk még pár nap türelmi időt neki.

6. És ha a kutyám nem akarja megenni a száraztápot?

Amennyiben jó minőségű az a száraztáp, amivel etetni szeretné a kutyát és nincs a fentebb említett egészségügyi problémája a kutyának, akkor előfordulhat, hogy csak azért nem eszi meg, mert tudja jól, hogy a Gazdi megsajnálja és kap helyette finom falatokat az asztalról.

Kedves Gazdi! Ebben az esetben legyen kicsit szigorúbb ls a kutya hamar rá fog jönni, hogy bizony el kell ropogtatnia a tápszemeket, ha nem akar éhes lenni. Ez persze beletelhet néhány nap szigorkodásba.

7. Fontos, hogy milyen, mekkora, mennyi idős kutyának szánt tápot etetek a kutyámmal?

IGEN! Mindig az életkorának és testméretének megfelelő tápot kell választani. Nem tesz jót például a magas fehérjetartalom egy nagy testű kutyának, főleg ha egész nap fekszik, ugyanakkor egy munkakutyának például sokkal magasabb energiatartalmú száraztápra van szüksége, mint egy idősödő ölebnek. 

8. Mi a helyzet a gyógytápokkal?

A gyógytápok, diétás eledelek alapvetően valamilyen krónikus vagy idült betegségben szenvedő kutyának, vagy betegségre különösen hajlamos kutyusnak készülnek. Nem tartalmaznak plusz gyógyszeres összetevőket, azonban speciális az összetételük, ezért érdemes kikérni állatorvos tanácsát, hogy szükséges-e, illetve mennyi ideig szükséges a gyógytápokkal való etetés.

 

A legtöbb kereskedelemben kapható kutyaeledel, kutyatáp állati takarmány minőségű összetevőkből készül, és szárazon vagy nedvesen, konzervként érkezik. A száraztáp 6-10 térfogatszázalék nedvességet tartalmaz, szemben a konzervek 60-90%-ával. A félnedves termékek általában 25-35%-ot tesznek ki.