A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2017.04.07 13:48

Érdekességek a kutya orráról

Néhány érdekesség a kutya híres orráról

>>>>

.

 

.

 

1. A kutya legfontosabb érzekszerve az orra.

       A kutatók szerint az ebek szaglása körübelül egymilliószor fejlettebb mint az emberé, ezért környezetüket legfőképpen szagok alapján ismerik meg és azonosítják. A kutya számára a szagok színes formákat, foltokat és örvényeket alkotnak.

Fizikai támpontokat nyújtanak a kutyának, és legalább akkora jelentőséggel bírnak, mint az ember számára a látás. A kutyák elképesztő ügyességgel találják meg a vad vagy a kevésbbé "vad" gazdájuk nyomát. A kutya megjegyzi az egyes emberek és fajtársai, a számára kedves tárgyak és különféle táplálékok szagát, és képes felkutatni a szag forrását.

 

 

 

2. A kutya orrlenyomata hasonló az emberi ujjlenyomathoz

       Ahogy az emberek beazonosíthatók az ujjlenyomatukról, úgy a kutyák is az orrlenyomatukról. Minden kutyának egyedi az orrlenyomata, ha közelről megnézzük, olyan apró vonalakból álló mintákat vehetünk észre, melyek a mi ujjainkon is megtalálhatók. A kutyák beazonosításának korábbi módja a talpon lévő párnák lenyomata volt, de a pontatlansága miatt az orrlenyomatra cserélték. 

Termékeink kutyáknak itt>>>>

3. A kutya orra mindig nedves?

          Általában igen! Hogy miért is? 

  • Egyrészt, mert a szemükben folyamatosan termelődő könny, amely segít a szemet tisztán tartani az orron keresztül ürül, tehát tulajdonképpen a kutyánk orra könnyes.
  • Másrészt a folyamatosan szaglászó ebek a nyelvükkel is nedvesítik nózijukat, ezzel tisztítva azt, illetve tovább nedvesítve, mert a nedves környezetben jobban, könnyebben érzékelik az egészen apró szagmolekulákat is.

kutya orra nedves

4. Mi a helyzet a száraz orral:

                  A száraz nózi még nem jelenti önmagában azt, hogy a kutya beteg. Elterjedt a köztudatban, hogy a száraz és meleg orr betegséget jelent, ez nem mindig igaz. Egyrészt, bizonyos kutyafajtáknál genetikusan kódolt, hogy az orruk szárazabb és melegebb legyen, mint más fajtáknak, másrészt a levegő hőmérséklete és páratartalmának változása is befolyásolhatja a kutyák orrának nedvességét.

 

Arról már nem is beszélve, hogy a kutya lehet akkor is beteg, ha az orra amúgy hideg és nedves. Így ne ezt tekintsük elsődleges jelnek a kutya egészségi állapotát tekintve.

 

5. A kutya is lehet náthás

 

       Bizony, a kellemetlen, orrfolyással járó betegségek őket is ugyanúgy érinthetik. Ha a kutya orrából nátha szerű váladék ürül, sürgősen keressük fel az állatorvost! Ez nem csak egyszerű megfázás, hanem más, komoly betegségek jele is lehet!

 

+ egy extra 

A "SNOW_NOSE" :

 

         snow-noseSnow-nose nevet adták annak a jelenségnek, hogy bizonyos kutyáknak télen, főleg havas környezetben depigmentálódik, azaz foltokban kifehéredik, kivilágosodik az orra, majd ahogy melegszik az idő, a nózi újra visszanyeri eredeti, sötét színét. Ez egy teljesen természetes jelenség, azonban annál érdekesebb!

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem marad le a legjobb ajánlatainkról!

Kedvezményes ajánlatok, kuponok, hírlevél itt!

Ha Most feliratkozik Mini-sorozatunkra, azt is megtudhatja, mit takarnak a titokzatos kifejezések a tápos zsákok címkéin, mint a nyers? fehérje, hamu stb.....

 
Kérek hírlevelet
Kijelentem, hogy a jövőben igényt tartok az üzemeltető által küldött hírlevelekre, valamint hogy ez a feliratkozási szándékom önkéntes, továbbá ezzel egy időben elfogadom az erre vonatkozó tájékoztatást és az Adatvédelmi szabályzatot.
Szeretnék olcsóbban vásárolni

Hozzájárulok, hogy számomra eDm leveleket küldjenek,

ÉRDEKELNEK az AKCIÓK, KUPONAJÁNLATOK, Kedvezményes vásárlási lehetőségek.

 
 
 

 

Termékeink kutyáknak itt>>>>Gyanítod, hogy a postáson kívül másra is allergiás a kutyád?

Akkor ez a cikk Neked szól!

Eleségallergia, eliminációs diéta és a megoldás!

  

 

 

Sportoljunk a kutyánkkal!

Nincs külön edzés és sétáltató idő, hiszen összekötöttük a kettőt. Így a kutyánknak köszönhetően még az a fránya úszógumi is eltűnik.

Tiszta boldogság!