Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kedvenceink

Mozdulj ki a kutyáddal!

Mozdulj ki a kutyáddal!

Sportoljunk a kutyánkkal!

Nincs külön edzés és sétáltató idő, hiszen összekötöttük a kettőt. Így a kutyánknak köszönhetően még az a fránya úszógumi is eltűnik.

Tiszta boldogság!

 

Mozdulj ki, sportolj a kutyáddal!

 

Kutyával mozogni mindkét félnek szuper! A kutya és a Gazdi is csak profitálhat a dologból!

A kutya sétálhat, futhat kalandozhat, a Gazdi pedig szórakozva tesz az egészségéért mindeközben.

 

Sokkal szórakoztatóbb így sportolni, mint egyedül, a kutyát pedig úgyis meg kell sétáltatni, így időt is spórolhatunk a dologgal.

Nincs külön edzés és sétáltató idő, hiszen összekötöttük a kettőt. Így a kutyánknak köszönhetően még az a fránya úszógumi is eltűnik.

Tiszta boldogság!

 

 

Néhány tipp, hogy mi-mindent lehet még csinálni a szabadban sportolva a kutyával a sétáláson kívül:

  • futás: ehhez persze az szükséges, hogy a kutya-Gazdi páros összhangban legyen, figyeljenek egymásra, illetve, hogy biztonságossá tegyük ezt a sportolási formát: nem ajánlott a póráz nélküli futás olyan területen, ahol a közelben autók, biciklisek, gyalogosok járnak. Bármilyen jól nevelt a kutyus, előfordulhat, hogy olyan szituációba kerülünk, például észrevesz egy macskát vagy egy másik kutyát és elindul utána, ami balesetveszélyes helyzeteket teremthet.
  • apport: a legtöbb kutya bolondul a „visszahozós játékért”
  • agility: itt sem csak a kutya mozog, sőt! A Gazdi ugyanúgy futva, mozogva teljesíti a pályát, kitűnő, szórakoztató sport, amely során rengeteget tanul a kutya, tehát nem csak fizikailag, de agyilag is lefárasztja az ebet.
  • mantrailing: azaz nyomkövetés. Történhet erdőn-mezőn, a város közepén, a helyszíneknek itt is csak a fantázia szabhat határt.
  • tájfutás: itt a kutya tulajdonképpen húzza a futás közben Gazdáját, ehhez elengedhetetlen a speciálisan ehhez kialakított hám és póráz használata.
  • bármi, ami szabad téren, mozgással jár, jót tesz mindkét félnek.

 

Fontos, ha kutyás sportra adja az ember a fejét: Biztonságosan, megfelelő helyen tegyük mindezt, ahol nem veszélyeztetjük sem a környezetünket, sem magunkat és az ebet.

+ érdemes előtte állatorvossal átnézetni, kivizsgáltatni a kutyát, hogy megfelelően rendben van-e a keringése, illetve az ízületei, csontozata ahhoz, hogy a megszokottnál fokozottabb terhelésnek tegyük ki. Az állatorvos és a kutyakiképző tanácsait érdemes megfogadni abban, hogy melyik kutyás sportot válasszuk!

 

Hajrá, sportra fel!!!

 

futás kutyával

 

Hill's Canine prémium kutyatápMarp prémium kutyatápokHappy Dog Supreme   FarmfoodHE hidegen sajtolt kutyatáp

 

 

 

 

 

Ha Most feliratkozik Mini-sorozatunkra, azt is megtudhatja, mit takarnak a titokzatos kifejezések a tápos zsákok címkéin, mint a nyers? fehérje, hamu stb.....

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE