A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2021.04.13 20:10

Öregszik a kutyám

Öregszik a kutyám

Mikortól számít öregnek egy kutya és mire kell figyelni, hogy szép időskora legyen kedvencünknek?

8 pontban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

 

 

Nem számít, mekkorára nőnek vagy hány évesek, szívesen gondolunk kutyáinkra kölyökkutyaként, akik örökké velünk lesznek.  Olvassa tovább, hogy megismerje az idősebb kutyák gyakori egészségügyi problémáit, amelyek egy napon befolyásolhatják kedvence életét.

Mikor tekinthető egy kutya idősebbnek, öregnek?

Idősebb kutya feküdt a fűben, a kertben, mosolyogva a kamera Átlagosan egy kutyát tekintenek idősebbnek, amikor eléri a hét éves kort, bár ez valóban a kutya méretétől és fajtájától függ. 

A nagyon nagy fajták gyorsabban öregszenek, mint a kis fajták. Míg a nagy testű dogot hatéves korukban idősebbnek tartják, az aprócska Chihuahua csak nyolc-kilenc éves korában vagy később érheti el az öreg státuszt. Természetesen más tényezők, például a genetika és a környezeti viszonyok is befolyásolhatják az egyes kutyák öregedését. Amint kutyánál jelentkeznek az életkorral összefüggő egészségügyi problémák jeleit, évektől függetlenül idősebb kutyának tekinthető.

Íme nyolc általános egészségügyi probléma az idősebb kutyáknál:

1. Hallás és látásvesztés

A szem és a fül szövetdegenerációja különböző mértékű süketséget és vakságot okozhat idősebb kutyáknál. Az idősebb kutyák hajlamosak a szürkehályog kialakulására is. Noha a szürkehályog műtéti úton eltávolítható, a kutyák kevésbé támaszkodnak a látásra, mint a szaglásukra, amikor környezetüket kutatják , és a látásvesztés gyakran nem okoz áthidalhatatlan problémát. A hallásvesztés is gyakori probléma az idősödés során. A kutya fülének következetes tisztítása és gondozása segíthet lassítani a halláskárosodás előrehaladását a kutya öregedésével.

C-11 Complex Tabletta 60db

2. Ízületi problémák

Az Osteoarthritis a kutyák ízületi fájdalmának és merevségének leggyakoribb oka. Ez egy progresszív degeneratív betegség, amely az izületi folyadék mennyiségének csökkenését és a porc elkopását okozza a váll, a csípő és a láb ízületeiben. Bár nincs gyógymód, számos olyan kezelés létezik, amelyek csökkenthetik a fájdalmat és lassíthatják ennek a betegségnek a előrehaladását. 

 

A táplálkozás nagy szerepet játszik a kutyák ízületi problémáinak csökkentésében. Győződjön meg róla, hogy kutyája egészséges, tápanyagokban gazdag kutyaeledelt fogyaszt-e, amely támogatja ízületek egészségének fenntartását. Ha az ízületi problémák súlyosbodnak, kérdezze meg állatorvosát a speciálisan ízületek egészségére szolgáló kutyaeledelekről, kiegészítőkről.

3. Demencia

Az emberekhez hasonlóan a kutyák is elveszíthetik kognitív funkciójukat öregedésük során, ami hasonló tüneteket eredményezhet, mint az embereknél az öregség vagy az Alzheimer-kór. A zavartság és a tájékozódási zavar, a látszólagos ok nélküli nyafogás vagy ugatás, az ismerős környezetben való eltévedés mind a demencia jelei lehetnek. 

Ezek a tünetek más körülményeket is jelezhetnek, ezért a legjobb, ha állatorvosával beszél, ha ezeket a viselkedéseket észleli kutyájában. Az ízületi gyulladáshoz hasonlóan a demenciát sem lehet gyógyítani, de bizonyos gyógyszerek gyakran segíthetnek. Az olyan eledelek, mint a Hill's B/D kutyatáp , erős antioxidánsokkal segítik az agy működését.

 

4. Daganatos megbetegedések

Az idősebb kutyák hajlamosak csomókra és dudorokra, és szerencsére nem mindegyikük daganat. De az életkor növeli a rák kockázatát a kutyáknál, ezért a legjobb, ha minden furcsa csomót kivizsgálnak. A rendszeres szűrések és a rákszűrések segíthetnek olyan daganatok elkapásában, amelyek nem könnyen láthatók vagy érezhetők.

5. Szívproblémák

A szívbetegség a kutyák öregedésével is kialakulhat. A kutyák szívbetegségének egyik gyakori formája a pangásos szívelégtelenség, amely akkor fordul elő, amikor a szív nem képes hatékonyan pumpálni a vért, és a folyadék visszahúzódik a szívbe, a tüdőbe és a mellkasüregbe. A köhögés, légzési nehézségek, a test intoleranciája, az eszméletvesztés és a megmagyarázhatatlan hányás mind a lehetséges szívbetegségek jelei, ezért ezeket állatorvosnak kell ellenőriznie.

 

Calibra Dog Premium SENIOR & LIGHT kutyatáp 3kg idősebb vagy túlsúlyos kutyáknak6. Elhízás

A kutya súlya jelentősen befolyásolhatja egészségét, különösen, ha öregszik és kevésbé aktív. Az idősebb, túlsúlyos kutyák hajlamosabbak a betegségekre, például a cukorbetegségre. 

Az elhízás hozzájárulhat és bonyolíthatja a szívbetegségek, az ízületi problémák és a daganatok bizonyos típusainak megjelenését. Amellett, hogy annyi testmozgást végezzenek, amennyit idősebb kutyája biztonságosan elvisel, fontos, hogy a kutyának életkorának megfelelő ételeket etessen, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a megfelelő tápanyagokat, valamint a napi kalóriamennyiséget kapja a kutyus.

7. Emésztőrendszeri problémák és inkontinencia

Számos probléma okozhat gyomor-bélrendszeri (GI) problémákat idősödő kutyájában. Bár a GI-problémák nem mindig súlyosak, problémákra, például vesebetegségre utalhatnak.

Az idősebb kutyák néha baleseteket szenvednek, mivel a hólyagot irányító izmok gyengülnek, de az inkontinencia ismét egy nagyobb probléma jele lehet, mint például a húgyúti fertőzés. A balesetek szintén jelezhetik a lehetséges problémákat. 

8. Vese 

Az idősödő vesék a kutyák öregedésével általában csökken a vese munkájának hatékonysága. Bár a krónikus veseelégtelenség nem gyógyítható, megfelelő kezeléssel kezelhető, meghosszabbíthatja kutyája életét és életminőségét. A vese problémákat és állapotokat bizonyos gyógyszerek is okozhatják, amelyeket más idősebb kutya egészségi állapotainak kezelésére használnak, ezért fontos, hogy kutyáját félévente lássa az állatorvos. 

 

 TERMÉKEINK IDŐS VAGY IDŐSÖDŐ KUTYÁKNAK

 

 

 

   TOVÁBBI TERMÉKEK IDŐS KUTYÁKNAK  

 

2020.05.24 14:19
Miről álmodik az eb?

A kutyák az emberek többségénél sokkal élénkebben álmodnak. Napközben sokszor inkább csak éber álomba merülnek a rövidebb szunyókálásaik során, melyből gyorsan felriadnak, ha valami megzavarja őket...

Giardia fertőzöttség kutyáknál, macskáknál

A giardia nem egy féreg, nem baktérium és nem vírus, mégis megfertőzheti a kutyát, macskát és sajnos minket is. De mégis mi az és mit tehetünk ellene?

Bűzmirigy megoldás természetesen

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni.

Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet. Ilyenkor az állat rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, a kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet...