A karácsonyi szezonban lévő megnövekedett csomagszámra tekintettel, ADJA LE RENDELÉSÉT DECEMBER 15-ig, ha szeretné, nagy valószínűséggel KARÁCSONY ELŐTT megkapni a csomagot! Köszönjük!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Segíthetek? +36703294346

Kedvenceink
2020.07.01 22:20

Asztalról etetni a kutyát

Asztalról etetni a kutyát

Szabad-e az asztalról etetni a kutyát? Milyen hatása lehet az emberi kajának kedvencünkre?

Kedvenceink sokszor édes szemekkel kérnek valami finomságot, néhány étel esetében viszont kénytelenek vagyunk ellenállni, mert károsak lehetnek a kutyákra. 

Jó, ha odafigyelünk, hogy mi kerül a gyomrukba, hisz az ő szervezetük teljesen másképp dolgozik, mint az embereké.

A kutya, és a macska nem kizárólag húsevő, szüksége van más táplálékra is. A hús, ami a fő fehérje forrás, kutyánk étrendjének csupán a felét, a cicáké ennél valamivel többet tartalmazzon. A helyes étrend fontos, hogy tartalmazza az összes számukra szükséges vitamint.

Asztalról etetni a kutyát több szempontból is káros lehet:

1. ha hozzászoktatjuk a kutyust, folyamatosan kunyerálni fog, azt hiszi ez jár neki, ez akár további viselkedésváltozást eredményezhet más, addig tiltott dolgokkal is megpróbálkozhat, hiszen ezzel előrébb soroljuk a rangsorban a családon belül

2. lehetnek bizonyos ételek, amelyek kifejezetten károsak a kutyusra, mint például a csoki vagy a nyírfacukor (xillit), bővebben a kutyákra káros élelmiszerekről itt olvashat

3. vigyázni kell az így beszerzett plusz kalóriákkal, a testméret különbségekből adódóan sokkal több energiabevitelt jelenthet egy-egy plusz falat a kutyusnak, mint egy embernek. Gondoljunk csak bele, mennyi energiabevitelre van szüksége egy 80kg-os embernek egy 6kg-os kutyushoz képest. Az elhízásnak pedig súlyos következményei lehetnek a kutyáknál is.

 

 

2020.05.29 00:01
Gabonamentes kutyatáp
Gabonamentes állateledel: Hasznos vagy káros étrend?

Miért adjunk vagy ne adjunk gabonamentes tápokat a kisállatainknak?

Mi az, hogy hollisztikus táplálás?

 

Vigyázat: A holisztikus kutyaeledeltől a kutya SZUPEREBB-nek érezheti magát!
A holisztikus eledel a probléma gyökeréhez nyúl, nem tünetileg kezel, hanem kiegyensúlyozottabbá teszi a kutya egész szervezetét.
Bűzmirigy megoldás természetesen

Problémát okozhat, ha a bűzmirigy tartalma nem vagy csak kis mértékben tud ürülni.

Ilyen esetekben a felhalmozódott, besűrűsödött tartalom a kérdéses terület érzékenységét, irritációját válthatja ki, súlyosabb estekben azok gyulladását okozhatja, valamint testszerte vakaródzást, szőrhullást, bőrgyulladást vagy fülgyulladást eredményezhet. Ilyenkor az állat rendszerint fenekét a földhöz dörzsöli, vakarja, a kérdéses terület kellemetlen szagú, olykor erősen bűzös lehet...