Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kedvenceink

Az olcsóbb a drágább?

Az olcsóbb a drágább?

Az olcsóbb a drágább??? Avagy miért érdemes jó minőségű táplálékot adni kisállatainknak:

Szeretjük, nevelgetjük a társállatként tartott kutyákat, macskákat. Szeretnénk, hogy sokáig éljenek velünk, energikusan, egészségesen.” Az vagy amit megeszel”, tartja a mondás, ez nem csak ránk emberekre, hanem kisállatainkra is igaz, azaz a megfelelő táplálással tudjuk biztosítani számukra az egészséges, kiegyensúlyozott életet...

Az olcsóbb a drágább??? Avagy miért érdemes jó minőségű táplálékot adni kisállatainknak:

 

       Szeretjük, nevelgetjük a társállatként tartott kutyákat, macskákat. Szeretnénk, hogy sokáig éljenek velünk, energikusan, egészségesen.” Az vagy amit megeszel”, tartja a mondás, ez nem csak ránk emberekre, hanem kisállatainkra is igaz, azaz a megfelelő táplálással tudjuk biztosítani számukra az egészséges, kiegyensúlyozott életet.

prémium minőségű macskatáp

       A kutya, macska ugyan ragadozó, de nem kizárólag húsevő, a csak tisztán hússal etetett kedvenceken nagyon gyorsan jelentkeznek különböző hiánybetegségek, illetve a fehérje-és foszfortúletetés tünetei. 

 

       Lehet főzőcskézni számukra, azonban ez gyakran nagyon macerás, plusz munkát igényel, illetve nagyon körültekintően kezelve az alapanyagokat is előfordulhat, hogy még sem kap meg minden szükséges vitamint, ásványi anyagot, rostot az állat. Elhízhat, vagy kórosan sovány lehet, levert, energiátlan, vagy épp állandóan követeli a táplálékot, mert valamiből nem jut elegendő mennyiséghez.  Ha főzéssel akarunk a kutya, macska számára biztosítani minden szükségeset, az a pénztárcánkra is igen megterhelő lehet.

főzni a kutyának

       Számtalan kutyatáp és macskatáp létezik, melyek megkönnyítik a Gazdi dolgát, azonban a választás gyakran nehéz, A reklámokra hallgassunk, melyek sokszor megtévesztőek? A szomszédra? A pénztárcánkra? A tápok összetételének értelmezése gyakran nehéz. Nem mindegy, hogy hányféle fehérjeforrást, milyen szénhidrátokat tartalmaz, milyen alapanyagokból készül, az állati eredetű fehérje az hús vagy valami más? illetve,hogy tartalmaz-e minden szükséges aminosavat ( a taurin hiánya macskáknál például súlyos következményekkel járhat). Az egyéb összetevők milyen eljárással, hogyan kerülnek a táphoz, mennyire jól tudja ezeket hasznosítani a kutya, macska.

A tápok összetételének értelmezésében segítünk hírlevél minisorozatunkkal!!

Ha Most feliratkozik Mini-sorozatunkra, azt is megtudhatja, mit takarnak a titokzatos kifejezések a tápos zsákok címkéin.....

  

 

drága táp, olcsó táp

          Érdemes prémium minőségű száraztápokat választani. Valóban vagyonokat kell fizetni a szuperprémium minőségért? Elsőre úgy tűnik, azonban ha megnézzük a prémium tápok előnyeit kiderül, hogy gyakran az olcsóbb a drágább. Ha egy gyenge minőségű táppal etetjük a kutyát, cicát, elkerülhetetlen előbb-utóbb táplálékkiegészítők hozzáadása, ezen kívül, mivel sok benne az értéktelen ballasztanyag többet kell adni a kisállatnak, ebből adódóan pedig több a „végtermék” is, amit el kell takarítani utánuk.

           A prémium minőségű tápokat általában a kutyák, cicák szívesen megeszik, könnyen emészthetőek és megfelelő mennyiségű energiát adnak, illetve a súlyos hiánybetegségek, emésztőrendszeri megbetegedések is elkerülhetőek általuk. Sokszor felmerül még az is, hogy de nem unja-e meg ha mindig egy féle ételt kap. NEM, a kutyák, cicák számára ez olyannyira nem fontos, hogy gyakran előfordul az is, hogyha nem a megszokott tápot kapják, inkább nem is esznek.

             Macskáink egy alkalommal ezt igazolták is számomra, gondatlan gazdiként nem rendeltem számukra egyszer időben a megszokott tápból, így kénytelen voltam elszaladni a legközelebbi boltba, ahol vettem amit tudtam. Nem ették meg :)...kivárták inkább azt a majdnem két napot, amíg megérkezett a megszokott íz.

 

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

 
 

 

macska etetése