2024.06.26. szerdától és 2024.06.28. péntekig a csomagfeladás és az ügyfélszolgálat csökkentett kapacitással üzemel.

Kérdés, kérés esetén kérjük ne telefonon, hanem email-ben keressen minket: info@jozsapet.hu.

Köszönjük Türelmét!

Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Kedvenceink

Tényleg "táposabbak" a kutyatáp fogyasztó kutyák?

Kutyatáp

 

Tényleg "táposabbak", betegesebbek azok a kutyák akiknél a Gazdi a kutyatáp mellett dönt?

Igen, akár elő is fordulhatna, miért ne?

DE!! , van arra pontos bizonyíték, hogy 200 vagy 500 évvel ezelőtt mennyire voltak betegesek a nem kutyatáppal, hanem házi koszttal etetett kutyák?

 

Legyen a tálban kutyatáp, vagy ne legyen kutyatáp?

 

Akkoriban a kutyatartás teljesen más volt. Az emberek akkor is szerették a kutyájukat, de azért odáig nem mentek volna el, hogy állatorvost hívjanak hozzá. Társ volt a nyáj őrzésében, a vadászatban, a házőrzésben, de ha megbetegedett, akkor vagy meggyógyult magától, vagy "majd lesz másik". Nem volt pl. hypoallergén kutyatáp, ha hullott a szőre, vagy vesekímélő kutyatáp, ha épp azzal volt a probléma.

 

Így nem tudhatjuk, hogy a nem kutyatáppal etetett kutyák vajon mennyire voltak betegesek életük során.

 

Régebben más volt az emberek életmódja és táplálkozása, táplálékai is (nem lehetett a fűszeresnél agyontartósított, 2 éves szavatossági idejű élelmiszereket venni). Tehát az állatok tartási körülményei és a házi koszt is más volt, mint most. A nyers húsban sem volt annyi "nem éppen biztonságos dolog".

 

A mai kutyák, macskák, kedvtelésből tartott állatok sokkal hosszabb ideig élnek köszönhetően a jobb körülményeknek, állatorvosi ellátásnak, védőoltásoknak, jobb táplálékoknak, mint a kutyatáp is. Ezzel együtt több olyan betegség, probléma jelentkezik náluk, ami az idősebb korral hozható összefüggésbe, olyanok, melyek fiatalabb életkorokban nem jelentkeznek, akár van kutyatáp, akár nincs kutyatáp.

 

Fejlettebb diagnosztikai eszközök vannak ma már az állatorvos-tudomány kezében, diagnosztizálni tudják a betegségeket, kiderülnek a problémák. Pár száz évvel ezelőtt tudta valaki, hogy daganatos megbetegedése van a kutyájának? Nem. Nem is érdekelte, illetve nem is tudták kideríteni sem a problémát.

 

A modern kezeléseknek köszönhetően akár betegen, de a megfelelő, legjobb kezelés mellett, ami jelentheti akár speciális gyógy kutyatáp etetését, sokáig élhet tünetmentesen a kutya (régen vagy egészséges volt, vagy elpusztult).

 

Ezek az imént felsorolt negatív dolgok, betegségek tehát nem írhatók egyértelműen a kutyatáp rovására (hiszen régen is lehettek, csak nem tudtak róla), az viszont igen, hogy megfelelő szuperprémium/prémum kutyatáp etetésével (melyek nem tartalmaznak felesleges tartósítószereket, színezőanyagokat, káros adalékokat...) a kutya hosszabb, kiegyensúlyozottabb életet élhet. Érdemes megkeresni, hogy ebünknek melyik a legjobb kutyatáp, mert egyedi eltérések bizony adódnak bőven. 

 

És csak halkan.... psszt: a Gazdinak is kényelmesebb a kutyatáp, mint a főzőcskézés!

 

De milyen a jó kutyatáp?, erről itt olvashat. Kinek melyik a legjobb kutyatáp? Ez bizony egyedi elbírálást igényel.

 

 

Webáruházunkban forgalmazott szuperprémium kutyatápok:

 

 

Tápok, eledelek
Száraztápok
Konzervek, nedvestápok
Speciális, diétás gyógytápok
Tápok, eledelek
Hill's Canine prémium kutyatáp
Happy Dog konzervek
Happy Dog Natur-Croq
Happy Dog Supreme

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre