Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Holisztikus kutyatápok

Vigyázat: A holisztikus kutyaeledeltől a kutya SZUPEREBB-nek érezheti magát!
A holisztikus eledel a probléma gyökeréhez nyúl, nem tünetileg kezel, hanem kiegyensúlyozottabbá teszi a kutya egész szervezetét.
Függetlenül attól, hogy bőrprobléma vagy emésztőrendszeri problémája van-e a kutyájának, a holisztikus táplálék segíti a probléma gyökerét. Mivel a holisztikus kutyatápok sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ez más problémákat is megoldhat.

A holisztikus kutyaeledel ezen elvek alapján készül, azzal a céllal, hogy biztosítsa kutyájának a szükséges tápanyagokat, az egészség és a jólét kiegyensúlyozására. Kiváló minőségű összetevőkből, például teljes kiőrlésű rizsből, valódi húsból, antioxidánsokból, vitaminokból, probiotikumokból, emésztő enzimekből, omega-3 zsírsavakból és egyéb tápanyagokból készül.

Milyen összetevők vannak a holisztikus kutyaeledelben?

Míg a legtöbb holisztikus kutyaeledel-márka különböző összetevőket tartalmaz, az egyetlen dolog, ami közös, az általuk nyújtott tápanyagok.

A következő tápanyagokat várhatja el:

  • Minőségi fehérje: halból, csirkéből, bárányból, marhából vagy sertésből.
  • Prebiotikumok és probiotikumok: támogatja az emésztőrendszert és biztosítja a tápanyagok könnyű felszívódását.
  • Emésztő enzimek: a fehérjék, szénhidrátok és zsírok lebontásához.
  • Természetes rost: elősegíti az ételek mozgását emésztőrendszerük mentén, és "rendszeres" ürítést.
  • Gyógynövények: gyulladáscsökkentéshez (különösen idős kutyák esetén).
  • Vitaminok és ásványi anyagok: az erős csontok, az egészséges szív és más szervek javára.
  • Antioxidánsok: immunrendszerük erős megőrzése és a rák, cukorbetegség és más lehetséges betegségek megelőzése érdekében.

 


44termék 144
44termék 144

Jobb minőség: kevesebb ételre van szükség

Minél jobb minőségű kutyaeledel, annál magasabb az ár, ám annál kevesebb takarmányra van szükség! Tehát lényegében ugyanannyit (és esetleg kevesebbet) fog költeni egy jobb minőségű kutyaeledelre, mint egy olcsóbb típusra.

Kutyája kevesebb táplálékkal lesz elégedettebb

Ha megnézi a holisztikus kutyaeledelét, észreveszi, hogy erõsebb illata van. Mindegyik ugyanúgy néz ki, de a szaga és a kutya reakciója alapján elmondhatja, hogy ez az étel valódi.

A kutyáknak megfelelő mennyiségű szénhidrátot és rostot igényelnek, hogy teljesek maradjanak. Mivel a holisztikus kutyaeledel nagyobb mennyiségű tápanyagot tartalmaz (beleértve a rostokat is), amely valódi alapanyagokból származik, kutyája kevesebb táplálékkal lesz elégedett és hosszabb ideig telített marad.

Bár a holisztikus kutyaeledel sokkal drágább, hosszú távon pénzt spórolhat meg. És később megmentheti magát a magas állatorvosi költségektől.

Mi a különbség a holisztikus és az alacsony minőségű kutyaeledel között?

A kutya holisztikus táplálása hasonlítható egy szép étteremben történő étkezéshez, szemben a gyorséttermi láncon történő evéssel. Hasonlóan az emberekhez, amikor rossz minőségű ételeket fogyasztanak, az általános táplálkozás is rossz, és az általános egészség szenved. Tehát ha a kutyákat rossz minőségű alapanyagokkal és túlzott töltőanyagokkal töltött tápokkal etelik, az eredmények hamarosan megmutatkoznak.

Holisztikus ugyanolyan, mint gabonamentes?

Nem minden holisztikus étel gabonamentes étel, és nem minden gabonamentes étel holisztikus étel . Sok ember azon a feltételezésen alapul, hogy minden gabona ártalmas a kutyájukra, ez nem ez a helyzet. A gabonafélék korlátozott mennyiségben lehetnek hasznosak. (E szabály alóli kivétel természetesen gabonaallergiás kutyák, ilyen esetben a gabonamentes ételek a legjobb választás). További információ a gabonamentes kutyaeledelről szóló cikkünkben.

Több energia

Ez hasonló ahhoz, hogy az embereknek természetesen van több energiájuk, amikor egészségesebb ételeket esznek. Amikor egy kutya rossz minőségű ételt eszik, a testnek több energiát kell költenie annak lebontására, hogy megkapja a működéséhez szükséges tápanyagokat. Ha több energiát használnak fel az étel lebontására, kevesebb energia marad játékra és mindennapi tevékenységekre. Magasabb minőségű élelmiszerekben a tápanyagok könnyebben hozzáférhetők a felhasználáshoz.

Kevesebb allergia

Noha ez nem igaz minden kutyára, egyes allergiás kutyák inkább a holisztikus és egészségesebb ételekre vonatkoznak. Ez különösen igaz azokra a kutyákra, amelyek gabonaérzékenysége átáll a gabonamentes étrendre. Az ilyen típusú allergiák hozzájárulhatnak a száraz és viszkető bőrhez, forró pontokhoz, a túlzott nyaláshoz, a bőrön / szőrén / lábán való rágáshoz, hajhulláshoz, pikkelyes bőrhez és pikkelyes bőrhöz. A halolajban és az E-vitaminban gazdag holisztikus ételek megtalálása hasznos, ha gyógyítják az ilyen típusú élelmiszer-allergiák okozta bőrproblémákat.