Segíthetek?  info@jozsapet.hu

Hill's PD Canine Z/D ultra diétás Hills kutyatáp 3 kg
Hill's PD Canine Z/D ultra diétás Hills kutyatáp 3 kg
15 435 Ft

Hill's PD Canine Z/D ultra diétás Hills kutyatáp 3 kg

Eleségallergia okai, eliminációs diéta

Az ételérzékenység és allergia akkor alakul ki, amikor a kutya, macska immunrendszere valamilyen - alapvetően általában ártalmatlan – anyagra „ellenségként” reagál. Az emésztőrendszer és a bőr rendkívül érzékeny szervek, a szervezet fő védelmi vonalai közé tartoznak.  Gyakran vannak kitéve olyan behatásoknak, amelyekkel a szervezet nem képes megbirkózni. Ezekre a hatásokra az immunrendszer ételérzékenységgel vagy allergiával reagálhat. 

Allergia sajnos bármely életkorban kialakulhat, lehet, hogy eddig a kutyánk, macskánk 3-4-5 évig nagyon jól érezte magát például a csirkehúsos táptól, de egyszer csak beüt az allergia.

 

A viszkető bőr, fül, szőrhullás vagy hasmenés a szervezet allergiás reakciója lehet az eledel bizonyos összetevőire. Ezekben az esetekben beszélünk ételallergiáról.

 A legtöbb kisállat nem ilyen szélsőséges, tényleges ételallergiában, hanem inkább bizonyos étel-intoleranciában szenved, amely főleg emésztőszervrendszeri tüneteket produkálhat, azonban itt inkább csak akkor jönnek elő a tünetek, amikor a kutya, macska kifejezetten abból a táplálékból fogyaszt, melyre érzékeny, de itt azonnali reakciók pl. hasmenés történnek és a kutya, macska számára káros étel kizárásával pár napon belül megszűnik a probléma. Étel intolerancia esetében ugyanis arról van szó, hogy a macska/kutya bizonyos ételeket nehezen, vagy nem tud megemészteni.

 Allergia esetében ez a javulási  időszak jóval hosszabb, nagyjából 8-12 hét szünet- azaz amikor a kutya, macska nem találkozik a számára allergén anyaggal- szükséges ahhoz, hogy jelentősen oldódjanak az allergiás reakciók.

Léteznek allergia-tesztek kisállatok számára, melyekkel elég pontosan meg lehet állapítani a kutya, macska pollen vagy házipor allergiáját. Az eleségallergiára ez azonban nem minden esetben igaz. Előfordulhat ugyanis, hogy eleségallergia teszt esetén történnek fals pozitív, azaz tévesen allergiát mutató tényezők is. Így fordulhat az elő, hogy némely esetben a teszt szerint mindenre allergiás kutya, macska vígan tolerál többféle, a tesztben kimutatott fehérje típust is.

Érdemes-e elvégeztetni mégis az allergiatesztet?

Bátran kérdezzünk az ezt javasló állatorvostól, győződjünk meg róla, hogy az igen költséges vizsgálat elvégzése előtt minden más eshetőséget számba vettünk-e.

Ha nem végeztetjük el a tesztet, és étel-allergiára gyanakszunk, étel-próbát, azaz eliminációs tesztet kell végezni. Ez jóval hosszadalmasabb, ám, ha mindent betartunk, elég pontos eredményre juthatunk és könnyebben összeállíthatjuk a kisállat új étrendjét.

 

 

Az eliminációs teszt kutya, macska esetében:

12 hétig olyan eledelt szükséges adni a kutyának, macskának, ami csak olyan fehérjeforrást tartalmaz, amivel eddig nem találkozott. Kizárólag egy féle hús alapú fehérjeforrást kaphat, illetve, mivel allergia a tápok vagy otthon készített eledelek bármely fehérjetartalmú összetevőjére kialakulhat, ezért a hús mellé adott gabonafélékre, rizsre is gyanakodhatunk.

Ezt az étrendet megfelelően összeállítani eléggé nehéz. Kizárni mindent, amire allergiás lehet és ennek megfelelően etetni az eliminációs diéta során, közben megadni minden szükséges tápanyagot, úgy, hogy mi állítjuk össze az eledelt igazi kihívás.

Erre szolgálnak alternatívát a hipoallergén tápok az eliminációs diéta kezdeti, vagy akár későbbi szakaszában:

  • Sokat segít ebben a Hill’s Z/D tápsora amely hidrolizált fehérjéivel nem vált ki allergiás reakciót a szervezetből.(Hidrolizált fehérje: az alacsony molekuláris súlyának köszönhetően ezek a hidrolizált fehérjék jól emészthetőek, ízletesek és hipoallergének, hogy miért?: mert ezeket a kis molakulasúlyú, hidrolizált fehérjéket teljesen máshogy érzékeli az immunrendszer. Ez a már kialakult allergia esetén is igaz. Azaz ezekre a fehérjéket nem érzékeli „ellenségként”, így a heves immunreakció és az allergiás tünetek (bőr és emésztőszervi tünetek) is elmaradnak.)

 

 

Mást az előre összeállított étrenden vagy hipoallergén tápon kívül nem szabad adni az eliminációs diéta első 12 hetében. Sem jutalomfalat, sem csont, sem műcsont pl. szárított bőrből.

Ebben az időszakban, amennyiben az allergia miatt már kialakultak egyéb betegségek, fertőzések is,  pl. gombásodás, rüh…, természetesen ezeket is kezelni kell az állatorvos által javasolt módon.

Amennyiben a tünetek a 12 hét alatt nem mérséklődtek, lehet, hogy mégsem ételallergiáról van szó, vagy a diéta során kapott eledelre is allergiás.

Ha a 12 hét alatt az eliminációs diéta meghozta a hatását, azaz jelentősen csökkentek a kutya, macska tünetei, elkezdhetjük a provokációs tesztet. Kerüljön a tálba az eredeti eledel, amelynél gyanakodtunk az allergiára. Ha újra jelentkeznek a tünetek, igazoltuk az ételallergiát!

Innentől kezdve már „csak” az a feladat, hogy megállapítsuk, az eledel mely összetevője vagy összetevői ludasak a dologban.

Az eliminációs diéta első 12 hete során adott eledel mellé 2 héten keresztül el kell kezdeni egy újabb fehérjeforrás bevezetését a kutya, macska étrendjébe. De mindig CSAK egyet! Pontos képet alkothatunk ezzel a módszerrel a kutya, macska allergiájáról.

Az új fehérjeforrás 2 hetes bevezetése alatt ugyanis, ha újra produkálja az allergiás tüneteket, akkor elkaptuk az egyik bűnöst, amit ezek után kívül kell hagyni az etetőtálon. Ha nincsenek tünetek, akkor bátran adhatjuk.

 2 hetes periódusokkal lehet váltani az újabb fehérjeforrásokra, azonban, ha valamelyikre a kedvenc nagyon erősen bereagál, érdemes egy ideig újra az elimnációs diéta kezdetén adott hipoallergén táppal, eledellel etetni, hogy szervezete ismét megnyugodjon, mielőtt belevágunk a következő fehérjeforrás tesztelésébe!

 

 

 

Mi az a hidrolizált fehérje, ami a Hils Z/D tápok leírásában szerepel?

 

Hidrolizált fehérje: az alacsony molekuláris súlyának köszönhetően ezek a hidrolizált fehérjék jól emészthetőek, ízletesek és hipoallergének, hogy miért?: mert ezeket a kis molakulasúlyú, hidrolizált fehérjéket teljesen máshogy érzékeli az immunrendszer. Ez a már kialakult allergia esetén is igaz. Azaz ezekre a fehérjéket nem érzékeli „ellenségként”, így a heves immunreakció és az allergiás tünetek (bőr és emésztőszervi tünetek) is elmaradnak.

 

Ahhoz, hogy az állat immunrendszere megnyugodjon és ne lássuk az allergiás tüneteket, általában 8-12 hétig türelemmel kell lennünk, ennyi időre van szüksége a szervezetnek a regenerálódáshoz, miután elkezdtük a hipoallergén Hills Z/D  táp etetését. Amennyiben bőrtünetek is voltak, érdemes valamilyen plusz bőrtápláló kiegészítővel is segíteni.

 

A táplálékallergiás kutyának, macskának egész életében Hills Z/D-t kell ennie?

 

 Nem feltétlenül, ugyanis, ha eltelt a fent említett kb. 2 hónap és nem látjuk az allergiás tüneteket, újra meg lehet próbálni különböző fehérjeforrásokat bevezetni az étrendbe. Ezt hívjuk eliminációs diétának.

Azaz, amennyiben már nem produkálja a kisállat szervezete a túlzott allergiás reakciókat, akkor a Hill’s Z/D mellett újra adhatunk egy-két hétig egy-egy újabb fehérjetípust. Kap mondjuk a Kedvenc a táp mellé pl. csirkét, pár nap alatt kiderül, hogy látunk-e újra allergiás reakciót, vagy kap mellé marhát, vagy tojást, vagy sertést, vagy bárányt…stb. Így szépen sorban ki tudjuk kísérletezni, hogy pontosan milyen fehérjeforrásokat adhatunk illetve mi az amit jobb kerülni. Ennek megfelelően pedig pontosan el tudjuk azt dönteni, hogy milyen eledelt, tápot adjunk ezentúl a kutyának, macskának.

Ez az eledel lehet akár egész életében a Hill’s Z/D, hiszen tökéletesen fedezi szükségleteit, és kellő energiával látja el, de ha sikeres volt az eliminációs diéta, akkor akár lazíthatunk is és alaposan átolvasva a tápok összetevőit, változtathatunk az etetésen.

 

Hill's Prescription Diet Canine Z/D 3kg

Ultra diétás hypoallergén kutyatáp táplálékallergiás kutyák részére.

 

Aktív Biome technológiával a több rostért, jobb emésztésért!

 


.

 

Átlagos kiszállítási idő 1-6 munkanap. Raktáron nem lévő, beszerzés alatt álló termékek esetében hosszabb lehet, erről a megrendelés leadása után tájékoztatást küldünk.

Kiszállítási szünet!!!
Előreláthatólag az utolsó csomag feladási napunk július 12. péntek (a megrendelések leadását ezért kérjük lehetőleg július 09-ig ) várhatóan július 24-25 az ezt követő első csomagfeladási napunk.

Természetesen az áruházon keresztül vagy emailben ebben az időszakban is várjuk megrendelését.

Ez idő alatt az ügyfélszolgálat telefonon korlátozottan elérhető, kérjük inkább email-t írjon: info@jozsapet.hu

Köszönjük Türelmét!

 

 

 

speciális táplálkozási igény
ételallergia
15 435 Ft
Egységár: 5 145 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 500 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

 

Hills Prescription Diet Canine z/d Ultra Allergen-Free - hypoallergén száraztáp kutyák számára.

 

Az ételintolerancia és az allergiák tünetei kutyáknál a viszketés, szőrproblémák, gyomor-, bélgyulladás, melyek gyakran párosulnak hányással és hasmenéssel. A Hills Z/D ultra kutyatáp alkalmas az ételintoleranciás kutya etetésére.

 

  • Segít az eleségallergia által kiváltott nemkívánatos reakciók csökkentésében.
  • Az egyedülálló hidrolizált formula biztonságos megoldást nyújt gyakorlatilag minden eleségallergiára.
  • A csirkehidrolizátum az egyetlen fehérjeforrás.
  • Magas mennyiségű esszenciális zsírsavakkal táplálja a bőrt és a szőrzetet. Enyhíti az allergiás bőrtüneteket.
  • Megszűnteti a gyomor-, béltüneteket, ha azok allergiára vezethetők vissza a kutyánál
  • Alkalmas táplálékallergia tesztelésére is. Eliminációs diétához!
  • A Hill's Prescription Diet Canine z/d ultra eledel egyedülálló, hidrolizált változatát használja. 3.000 Daltonnál kisebb molekulasúllyal, ami minimalizálja az allergiás reakciókat.
  • Hipoallergén, hypoallergén

 

Hidrolizált fehérje: az alacsony molekuláris súlyának köszönhetően ezek a hidrolizált fehérjék jól emészthetőek, ízletesek és hipoallergének, hogy miért?: mert ezeket a kis molakulasúlyú, hidrolizált fehérjéket teljesen máshogy érzékeli az immunrendszer. Ez a már kialakult allergia esetén is igaz. Azaz ezeket a fehérjéket nem érzékeli „ellenségként”, így a heves immunreakció és az allergiás tünetek (bőr és emésztőszervi tünetek) is elmaradnak.

 

Ahhoz, hogy az állat immunrendszere megnyugodjon és ne lássuk az allergiás tüneteket, általában 6-8 hétig türelemmel kell lennünk, ennyi időre van szüksége a szervezetnek a regenerálódáshoz, miután elkezdtük a hipoallergén Hills Z/D  táp etetését.

 

 

Összetevők:Kukoricakeményítő, csirkemáj-hidrolizátum (26 %), őrölt pekándióhéj, cellulóz, kókuszolaj, ásványi anyagok, lenmag, szárított répaszelet, szójaolaj, szárított gyümölcsvelő citrusfélékből, halolaj (0,9 %), szárított áfonya, vitaminok, nyomelemek és béta-karotin.
Szénhidrátforrás: kukoricakeményítő.
Fehérjeforrás: csirkemáj-hidrolizátum.

 

Állatorvosi diétás tápot CSAK állatorvossal történt egyeztetés után adjon kutyájának, az állatorvos által javasolt időtartamban. A táp megrendelésével Ön igazolja, hogy a fentieket megértette.

Hills z/d hipoallergén kutyatáp beltartalmi étékei:

Analitikai összetevőkSzárazanyag 
%-ban
Fehérje 19.2
Zsír 14.7
Nyers rost 4.7
Szénhidrát / NFE 56,7
Kalcium 0,82
Foszfor 0,58
Nátrium 0.25
Kálium 0.80
Magnézium 0.060
C vitamin 109 ppm
E-vitamin 950 NE / kg
Összesen Omega-6 FA 4,43

 

Etetési útmutató táblázata a Hills Canine z/d táphoz, a gyártó ajánlása alapján:

 

Testsúly
kg
száraztáp gramm
2,5 50-70
5 85-120
7,5 120-165
10 145-200
20 245-340
30 335-460
40 415-570
50 490-675

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A feltüntetett mennyiségek csak tájékoztató jellegűek, mivel az egyes állatok szükséglete eltérő. Az etetett mennyiséget mindig úgy állítsuk be, hogy az lehetővé tegye az optimális testsúly megtartását!


 

Szeretnénk megajándékozni visszatérő törzsvásárlóinkat. Gyűjtse Ön is a hűségpontokat , már a regisztrációval is kedvezményekre tehet szert.

AZONNALI kedvezmények! .

Kérem a pontokat MOST

.

Adatok
állatfaj:
kutya
Márka:
Hill's
Category:
Háziállat > Kutyatáp
Gyártó, márka:
Hills Prescription Diet
Állatfaj:
kutya
Népszerű kategóriák

Öko háztartás

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (8 vélemény)
(8)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
F. Viktória
2024.03.21
Szuper táp! Orvosi tanácsra kezdtük el a Yorkie kutyusommal, aki mindamellett, hogy allergiás még hasnyálmirigy gyulladással is küzdött. A táp felülmúlta minden elvárásom és a kiskutya kedvence! Nem kérdés az 5 csillag.
A webshop pedig egyenesen zseniális, gyors és precíz, a segítségnyújtás és válaszadás életmentő volt, ezúton is köszönöm mégegyszer!
Zoltán Oláh
2024.03.21
Kutyusom alergiás, csak ezt a tápot szereti. Nagyon elégedett vagyok kiváló terméket kaptam.
Szilágyi Vilmosné
2023.10.25
Nagyon szeretjük a Hill's z/d tápot. Kizárólag ezt eszi a kiskutyám. Ha véletlenül kifogy és mást kell adni, rögtön vérzik a gyomra. Orvosi tanácsra tértünk át erre és nagyon örülünk, mert azóta nincs semmi probléma vele.
Zoltán Oláh
2022.09.09
Nekünk nagyon bevált, kutyusunk nagyon szereti, mivel alergiás így ez volt a legjobb választás. Elégedett vagyok a kiszolgálással is mindíg gyorsan megérkezik a táp.
Szilágyi Vilmosné
2022.05.19
A kiskutyámnak vérzik a gyomra ha nem ezt a tápot kapja. Életmentő!
A Józsapet nagyon megbízható, 2 nap alatt megkapom a küldeményt.
Itt akkor is kaptam, amikor hiánycikk volt. Köszönöm!